Pioniri OFK „Jugović“ Kać izveštaj

16. kolo Lige pionira TFS Novi Sad (1994. godište):

OFK “JUGOVIĆ” – FK “BUDUĆNOST” (MLADENOVO) 21 : 0 (7 : 0)

KAĆ: Sportski centar “Siget”. Gledalaca 100. Sudija: Robert Kiš Čepegi (Novi Sad). Strelci: Mirko Đurić u 2′ i 9′, Uglješa Zekonja u 11’, Miloš Nikolić u 17’, 34’ (iz penala) i 51’, Milan Tesla u 18’, 28’, 37’ i 68’, Aleksa Radin u 39’ i 60’, Momčilo Ćulum u 44’, Nikola Lakić u 53’ i 55’, Stefan Miškić u 54’, 56’ i 69’, Manfred Burger u 62’, Saša Trajalov u 63’ i Goran Božić u 65’.

OFK “JUGOVIĆ”: Vasilije Randelj, Uglješa Zekonja, Stefan Miškić, Momčilo Ćulum, Goran Božić, Miloš Nikolić, Mirko Đurić (od 36′ Saša Trajalov), Vladimir Mirković (od 36’ Aleksa Radin), Nikola Lakić, Milan Tesla, Manfred Burger.

Mladenovljani su, u svakom pogledu, bili nedorastao protivnik kaćkim “belo-plavima”, koji su nemilosrdno, i to naročito u drugom poluvremenu, iskoristili šansu da do vrha napune mrežu rivala i značajno poprave gol-razliku. Sem igrača koji su se po tri ili četiri puta upisali u listu strelaca, zapažene partije su pružili Vladimir Mirković i, posebno, Manfred Burger, koji su saigračima namestili desetak golova i bar još toliko izglednih prilika. Naročito dobro je funkcionisala desna strana, po kojoj je Uglješa Zekonja tokom svih 70 minuta bio konstantna pretnja gostujućem timu.

SLIKA: Momčilo Ćulum je u dva dana učestvovao u dve pobede.

———————————————————————————————————————————————-

10. kolo Gradske lige mlađih pionira (1995. godište):

OFK “SLAVIJA” (NOVI SAD) – OFK “JUGOVIĆ” 0 : 1 (0 : 0)

NOVI SAD: Igralište “Slavije” na Salajci. Gledalaca 50. Strelac: Marko Dubravac u 52’.

OFK “JUGOVIĆ”: Milan Popović, Vladimir Sretenović (od 54’ Kosta Brankov), Nikola Begić (od 41’ Marko Dubravac), Momčilo Ćulum, Srđan Tolimir, Miloš Srdić (od 41’ Aleksandar Borenović), Predrag Mačkić (od 61’ Nikola Kotarlić), Marko Subotin, Dejan Jeličić (od 41’ Aleksandar Borjan), Miloš Marsenić (od 49’ Milorad Babić), Branislav Gajin.

Mlađi pioniri OFK “Jugović” su vršnjacima sa Salajke naneli drugi poraz u prvenstvu (prvi i do ovog susreta jedini doživeli su jesenas od novosadske “Vojvodine”). Čitavim tokom utakmice neravan teren i snažan vetar značajno su otežavali igru, koja se uglavnom svodila na rovovsku bitku za svaku loptu i svaki pedalj terena. Mlade “tobdžije sa Sigeta” su ravnopravno nosile sa renomiranim rivalom, koji je u svojim redovima imao nekoliko fizički izuzetno razvijenih igrača, koja, ipak, nisu uspela da ostvare prevagu nad sitnijim, ali žilavijim i borbenijim Kaćanima. U takvom razvoju situacije, oba protivnika su uspela da stvore svega šansu ili dve, ali su u tim situacijama golmani uspešno otklanjali opasnost od svojih mreža, sve do 52. minuta, kada se Marko Dubravac najbolje snašao u kaznenom prostoru domaćih, primio loptu na petercu i iz “druge” rutinski poentirao i doneo neopisivu radost svojim saigračima i nova tri boda na kontu “belo-plavih”.

SLIKA: Marko Subotin je kapitenski komandovao linijama tima.

Autor: Živan Milutinov Žica
Datum: 23, 03, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *