Nastavlja se akcija „Za čistiju opštinu Titel“

Akcija sakupljanja smeća i uklanjanja divljih deponija se odvija na teritoriji cele opštine Titel.

 

 


        Akciju uklanjanja smeća u naseljenim mestima i duž regionalnog puta R-110 u dužini od 20-tak kilometara, započeli su 14.03. u naselju Lok, članovi mesne zajednice, ekološkog društva „Forland“ i lovačkog društva „Jarebica“ Lok. Tom prilikom uklonjeno je smeće duž puta Vilovo – Lok, uređena „Ločka vodica“, okolina lovačkog doma i centar Loka. Članovi lovačkog društva „Jarebica“ su zasadili i oko 500 sadnica drveća želeći da na taj način obnove stanište za divlje životinje u ločkom ataru.





        Akcija je nastavljena 21.03. u naseljima Titel, Vilovo, Šajkaš i Mošorin, u kojoj je učestvovalo oko 250 ljudi (komunalna preduzeća, mesne zajednice, fudbaleri, lovci i nevladine organizacije), a koji su sakupili preko 700 džakova smeća, i uklonili oko 50 tona smeća sa 9 divljih deponija. Naročito veliki problem predstavljaju divlje deponije, za čije je uklanjanje bila angažovana i mehanizacija JKP „Komunalac“ Titel. Lovci lovačkog udruženja „Šljuka“ Titel, iskoristili su akciju i za zadnju oko 1000 sadnica drveća.

 

        Akcija se nastavlja narednog vikenda, a akcenat će biti na uklanjanju smeća sa preostalih 14 divljih deponija.

        Prvi deo akcije „Za čistiju opštinu Titel“ se završava 22. aprila na Dan planete Zemlje, kada će u Titelu biti održano predavanje na temu zaštite životne sredine, a u okviru koje će biti prikazana video prezentacija „Pre i posle akcije uklanjanja smeća“.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 23, 03, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *