Osmomartovski koncert KUD „Rogalj“ Žabalj

Društvo za očuvanje kulturnih tradicija (DOKT) „Rogalj“ iz Žablja održao je svoj prvi promotivni
koncert povodom 8. Marta Dana žena kao poklon ženama iz Žablja.




        Koncert je održan u Sportskoj hali u Žablju 7. marta sa početkom u 19 časova i izazvao izuzetno interesovanje te je po slobodnoj proceni na koncertu bilo oko hiljadu gledalaca. Pored učešća svih starosnih kategorija igrača ovaj koncert je uveličao i mešoviti hor „Pastorala“ iz Žablja.

        U programu su učestvovali i recitatori, mlade nade, te ženska pevačka grupa (duo žena). Najveći deo koreografija je iz Vojvodine, a manji deo iz Srbije. Po oceni posetilaca ovaj koncert je bio vrlo uspešan i mnogi koji nisu prisustvovali već sada se raspituju kada će biti sledeći nastup zbog vrlo povoljnih komentara i ocena. Obezbeđena je i muzička pratnja, a koncert je i snimljen.

DOKT „Rogalj“ počelo je sa radom negde u novembru 2008. godine kao folklorna sekcija. Trenutno je završena registracija istog, a očekuje se u vrlo kratkom roku i završetak ostalih administrativnih poslova da bi Društvo moglo da funkcioniše. Prostorije društva su na adresi Mesne zajednice Žabalj, Trg Svetog Save, a osobe za kontakt su: Živko Crnjanski – predsednik društva, Ljubinko Krunić – koreograf, Olivera Dejanović – sekretar i član uprave – Radmila Panić.

         Koncert su pomogli mnogi sponzori i udruženje očekuje dugu i uspešnu saradnju sa njima.

Autor: Živko Crnjanski
Datum: 09, 03, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *