„Boronj“ otvorio svoje prostorije

U Čurugu su danas otvorene prostorije Udruženja vinara i vinogradara „Boronj“ koje postoji od 2005. godine i sada će konačno imati svoj prostor u kome će se raditi i družiti.


        Na početku ove manifestacije je otac Slobodan Lazić, paroh čuruški, osveštao prostorije i slavsku Ikonu, dar Milenka Gvozdenaca iz Čuruga, a sasluživao mu je Miodrag Blizanac profesor iz Novog Sada. Posle ovog svečanog čina prisutnima se obratio Gavra Botić pozdravio sve prisutne i rekao da je ovo najvažniji događaj od osnivanja ovog Udruženja jer će ono od sada raditi u svojim prostorijama. Naveo je da su Pokrajina, Opština i Mesna zajednica te mnogi donatori mnogo pomogli da bi se ovaj prostor stavio u funkciju. Posebno priznanje za pomoć u radu udruženja u vidu umetničke slike Slobodana Bobe Stojanovića dobila je gospođa Jelena – Beba Ivkov koja je bila sprečena pa je nagradu u njeno ime primio suprug Rade. Botić je naveo da udruženje iako mlado ima mnogo nagrada i medalja osvojenih na raznim takmičenjima i sajmovima vina i u Srbiji i u inostranstvu. Takođe je rekao da će ovaj prostor moći da se koristi za razne manifestacije, naročito izložbe. Takođe, prostor krase i dve prelepe slike Bobe Stojanovića poklon udruženju. Sofija Lazić je izjavila da je oduševljena što udruženje ima prostorije i da je to znak da udruženje živi i radi. Svi ostali prisutni lažu se u oceni da je odlično to što je udruženje otvorilo svoje prostorije.

         Ovoj manifestaciji su prisustvovali pored sveštenika i predsednik Opštine Žabalj, Branko Stajić sa članovima Opštinskog veća, predsednik Saveta mesne zajednice, Dragica Dragin i članovi Saveta te mnogo prijatelja i članova udruženja. Za vreme koktela koji je upriličen goste je zabavljao orkestar Zvuci Tise, a druženje je nastavljeno uz razgovor i degustaciju novog mladog vina.

Autor: Lazar R. Kaćanski
Datum: 17, 01, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *