Turnir prijateljstva “Šajkaš 2007“

„Crvena zvezda“ pobednik

          ŠAJKAŠ: U Šajkašu je proteklog vikenda, u organizaciji Fudbalskog kluba Borac i trenera najmlađih Željka Marića, održan treći Turnir prijateljstva “Šajkaš 2007“. U dvodnevnom takmičenju, uz domaći Borac, učestvovali su beogradski klubovi Crvena zvezda i OFK Beograd, Vojvodina iz Novog Sada, Banat iz Zrenjanina i BSK iz Borče. Nastupilo je oko 120 fudbalera 1992. godišta i mlađih. Bila je to revija dobrog fudbala koji su prikazali brojni budući asovi, uprkos nepodnošljivoj vrućini koja je vladala tih dana.

          Prvog dana takmičenja postignuti su sledeći rezultati: VOJVODINA – BSK 5:2, BORAC – BANAT 3:0, CRVENA ZVEZDA – VOJVODINA 6:1, BANAT – OFK BEOGRAD 1:3, BSK – CRVENA ZVEZDA 1:6 i BORAC – OFK BEOGRAD 0:2. Drugog dana za peto mesto igrali su BANAT – BSK 2:2 (penali 7:6), a za treće BORAC – VOJVODINA 1:9. U finalnoj utakmici Crvena zvezda je pobedila pionire OFK Beograda sa 4:0 (3:0) i tako bez poraza osvojila prvo mesto na turniru.

          Tri najbolje plasirane ekipe na turniru dobile su pehare, za najboljeg igrača proglašen je Filip Đuričić (Crvena zvezda), najbolji strelac je Đorđe Šušnjar (Vojvodina) a najbolji golman je Mirko Ilić iz Borca. Ekipi Crvene zvezde pripalo je priznanje i za fer plej.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 25, 06, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *