Druga utakmica baraža za popunu Omladinske lige Vojvodine

BUDUĆNOST – JUGOVIĆ 2 : 1 (0 : 0)

ALIBUNAR. – Igralište Budućnosti. Gledalaca 350. Sudija: Branislav Jerinkić (Kikinda) 7. Pomoćne sudije: Jovan Stanojević (Kikinda) 7, Dejan Petrović (Kikinda) 7. Strelci: Jelić u 65. i Milošević u 74. minutu za Budućnost, a Paćuk u 84. za Jugović. Žuti kartoni: Budalić, Jelić, Župunski, Natanović, Ilić, Tarbuk (Budućnost), Srdić, Antonić (Jugović). Crveni karton: Kondić (Jugović) u 71. minutu zbog drugog žutog kartona.

BUDUĆNOST: Diklić 7,5, Tarbuk 7,5, Župunski 8, Đorđević 8, Nastanović 8, Budalić 7,5, Jelić 7,5, Lukić 7, Ivić 7, Milošević 7,5 (od 75. Balaž 7), Petrović 7.

JUGOVIĆ: Petrović 7,5, Srdić 7, Vujaković 7 (od 71. Lazić 7,5), Grozdić 7,5, Petrović 7,5, Sukara 7, Antonić 7, Nikolić 7, Kondić 6,5, Tepić 7 (od 55. Paćuk 7,5), Đekić 7 (od 75. Miljanić 7,5).

Dugo će mladi Kaćani žaliti za šansom koju su propustili da se plasiraju u Omladinsku ligu Vojvodine i od jeseni igraju sa Mladošću iz Apatina, Hajdukom iz Kule, Banatom iz Zrenjanina, Spartakom iz Subotice, ČSK-om iz Čelareva, Radničkim iz Nove Pazove, Radničkim iz Sombora, Inđijom, Dinamom iz Pančeva, Kikindom, Vojvodinom, Novim Sadom, Slavijom…

U prvom poluvremenu „plavo-beli“ su bili daleko bolji rival, ali su propustili nekoliko šansi, od kojih je dve najbolje imao Antonić, ali je oba puta, usamljen pred golmanom, šutirao sa pogrešne strane stative. Domaći su imali svega jednu polušansu, tako da se na odmor u poluvremenu otišlo bez golova, što je rezultat koji je više odgovarao Jugoviću.

Od prvog minuta nastavka Alibunarci su krenuli angažovanije, a već prvu pravu šansu, posle povratne lopte sa leve strane su iskoristili i poveli sa 1 : 0. Potom, desio se ključni trenutak utakmice: Kondić je krenuo da napusti teren zbog zamene i pri tome skinuo dres, sudija ga je usmeno opomenuo, ali igrač nije reagovao, pa mu je izrečen žuti karton, a pošto je prethodno dobio već jedan, opravdano je isključen, tako da su Kaćani ostali sa igračem manje i u minusu za jedan pogodak. Dok su se „plavo-beli“ oporavili od šoka, domaći su već postigli drugi pogodak, čime je odlučen pobednik ove utakmice i konačan pobednik baraža. U poslednjih petnaest minuta, sa deset igrača u polju, „tobdije sa Sigeta“ su krenuli na sve ili ništa, imali inicijativu, preko Paćuka postigli vrlo lep pogodak, ali to je bilo dovoljno samo da poboljšaju utisak, ali ne i da postignu drugi gol, vredan ulaska u Omladinsku ligu Vojvodine.

Posle utakmice u Kaću koja je završena 0 : 0 i pobede na svom terenu od 2 : 1, Budućnost se plasirala u najjaču juniorsku ligu u Pokrajini, dok će Kaćani ostati u Omladinskoj ligi Područja Novi Sad, koja je ove godine brojala pet klubova i u kojoj deo utakmica nije ni odigran…

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 27, 06, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *