Priprema igrača OFK „Perspektive“ u Titelu

OFK „Perspektiva“ iz Zemuna od utorka se nalazi na sedmodnevnim pripremama u Titelu, sa nadom da će u nastavku prvenstva zadržati prvo mesto Mekdonalds lige Srbije koje drže već treću godinu zaredom, a od jeseni da pređu na „veliki teren“.

       

        Kako nam je rekao trener ekipe Željko Čanković i trener golmana Franja Benčina u Titel su doveli decu 96. godište, a to nije njihov prvi dolazak u ovu lepu bačku varoš, već treći.
            – Vrlo nam je važno da dobro uradimo prvu fazu priprema ovde u Titelu, onako kak
vom smo je zacrtali, da odigramo što više utakmica, da se uigramo kao ekipa i spremni uđemo u nastavak prvenstva i zadržimo prvo mesto, rekli su nam treneri.
            Ovde u Titelu oni treniraju tri puta na dan – imaju i po jednu utakmicu svaki dan u toku prepodneva na velikom terenu, a zatim pripreme u Sportsko-rekreacionom centru „Anker“. Nadaju se da će uspeti da odigraju prijateljske utakmice sa svim ekipama koje se nalaze na pripremama u Titelu, kojih trenutno ima pet, a odmeriće snage i sa domaćom ekipom FK „Titela“. Po rečima trenera ova je jedna veoma uspešna generacija, za nekoliko igrača se interesuju klubovi iz Beograda, a posebno su izdvojili Marčića i kapitena ekipe Jelenu Čanković. Uslovima smeštaja i treninga su zadovoljni, a veruju da će ove pripreme na najbolji mogući način iskoristiti.

Jelana najbolja među dečacima

           Među svojih 10 drugova, u kopačkama i dresu OFK „Perspektive“ iz Zemuna, nalazi nalazi se i jedna devojčica. Reč je o jedanaestogodišnjoj učenici 5. razreda Jeleni Čanković koja je ujedno i kapiten ekipe.
            Na pitanje kada je počela da igra fudbal Jelena nam je rekla:
            – Već četiri godine igram fudbal. U timu sam srednji igrač, a dobro šutiram i levom i desnom nogom. Uspešno nosim dres svog kluba, a moju igru u Mekdonalds ligi primetili su brojni fudbalski stručnjaci, tako da pored još dva drugara iz svog kluba – Milanom Marčićem i Aleksandrom Dimićem, igram u reprezentaciji lige, rekla nam je Jelena.
            A šta o maloj plavokosoj Jeleni kažu treneri Benčina i Čanković:
            – Ovu generaciju koju sada vodimo – stvarno je sjajna, ali od svih igrača Jelena odskače kako na terenu, tako i van njega. Nedavno je imala poziv iz inostranih klubova da igra za njih. Mahom su to bili klubovi iz Danske i Italije, a pred naš dolazak u Titel interesovao se i jedan američki klub. Šta će biti, videćemo, Jeleni je tek 11 godina, a pred njom stoji svetla budućnost.

Autor: Žika Marković
Datum: 29, 01, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *