Počinje festival inovacija „Tesla fest“

NOVI SAD: Tradicionalni međunarodni festival inovacija, znanja i stvaralaštva „Tesla fest 2013“ danas će, u novosadskom Sportskom i poslovnom centru „Vojvodina“, svečano otvoriti potpredsednik pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović.

 

tesla fest novi sad

 

„Tesla fest“ se u Novom Sadu održava već 27 godina i izrastao je u značajan privredni, naučni i kulturni događaj u našoj zemlji i regionu, koji afirmiše inovacije, pronalazaštvo i intelektualnu svojinu kao važan faktor ekonomskog i tehnološkog razvoja.

Ta manifestacija doprinosi bržoj realizaciji pronalazaka i uspostavljanju poslovnih aranžmana, saopštio je biro za odnos s javnošću pri Vladi Vojvodine, koja je pokrovitelj „Tesla festa“.

Na tom skupu inovatora i pronalazača, u popularnom Spensu biti održan od 12. do 15. oktobra, biće priređene izložbe pronalazaka, industrijskog dizajna, žigova i oznaka geografskog porekla i robnih marki a na programu su i međunarodna konferencija o inovacijama kao i takmičenje mladih u tehničkom stvaralaštvu.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 12, 10, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *