Gospođinački đaci se zahvalili opštini Žabalj

ŽABALJ: Pre šest meseci članovi đačkog Parlamenta Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ iz Gospođinaca, nih osmoro, zatražili su prijem kod predsednika opštine, gde su izneli probleme oko uređenja enterijera njihove škole. Ubzo je odreagovala lokalna samouprava, pa su iznađena sredstva da se hitno uredi hol škole i fasada.

 

gospodjinci djaci opstina zabalj

 

Činjenica da je škola krečena još davne 2001. godine je bio dovoljan razlog da po izboru samih đaka i nastavnika, već posle mesec dana zidovi dobiju vedrije boje, a impozantan je i mural u samom holu škole koji privlači pažnju svakog posetioca, jer se u ovom holu održavaju mnoge seoske manifestacije.
Povodom Dečije nedelje, Đački Parlament je došao u zgradu opštine sa svojom direktoricom Tanjom Tot, i profesorima da se zahvale što su ispoštovani njihovi zahtevi, a predsedniku opštine su predali prigodan poklon. U jednosatnom razgovoru učenici su izneli svoje viđenje problema u Gospođincima, a gorući je svakako nedovršena fiskulturna sala u okviru škole koja je ušla u šestu godinu izgradnje.
Dobili su odgovor da će se taj problem uskoro rešiti, a da će se ozbiljno poraditi i na potpunoj adaptaciji sale bioskopa u Svetosavskom Domu, tako da će mladi u ovom selu dobiti dva vredna objekta.

Autor: Zdravko Siriški
Datum: 11, 10, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *