Kać: Traže slobodu za dečaka žrtvu

I dalje smatrajući da šesnaestogodišnji K. V. iz Kaća, nije kriv i da je braneći sopstveni život nožem teško povredio dvojicu punoletnih mladića, posle višednevnog maltretiranja i reketerinja, njegovi sugrađani su u Kaću organizovali peticiju. Potpisima traže izmenu Krivičnog zakona, da se maloletnicima, ali i odraslima, dozvoli apsolutno pravo na samoodbranu, i da se dečak kojem se sudi za pokušaj ubistva, oslobodi krivice.

 

Štandu u centru Kaća, ispred zgrade Mesne zajednice, meštani su prilazili u velikom broju, a za dva dana peticiju, koju je pokrenulo Udruženje građana „Stop nasilju nad decom“, potpisalo je više od hiljadu ljudi.

– Ovo je samo početak naše borbe protiv nasilja svake vrste – najavljuje Sandra Anušić, osnivač Udruženja. – Identične akcije, odnosno prikupljanje potpisa, organizovaćemo uskoro u Novom Sadu, a zatim i u Beogradu i drugim gradovima. Želimo da sva deca u Srbiji budu bezbedna u školi, školskom dvorištu i na ulici, i da u slučaju kada brane svoj život, kao što je to učinio K. V., ne budu tretirani kao kriminalci.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu novosti.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 07, 10, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *