Titel: Hemikalije plaćene skupo, bačene lako

TITEL: U JKP ”Komunalac” u Titelu godinama stoji 11.000 litara specijalne hemikalije. Pošto je istekao rok, dodatnih 8.000 litara tečnosti prosuto u kanalizaciju

kontejneri jkp komunalac titel

 

U SKLADIŠTU JKP “Komunalac” u Titelu još stoji 11.000 litara inhibitora ili specijalne tečnosti za poboljšanje kvaliteta vode za piće. Mada je, po ceni od 379 dinara za litar, kupljena još 2010. godine, ona nikada nije upotrebljena za ono za šta je nabavljena. Štaviše, još 8.000 litara, plaćenih po istoj ceni, kažu u tom preduzeću, bukvalno je prosuto.

– Sve to smo ustanovili nekoliko meseci po preuzimanju preduzeća, posle smene vlasti u našoj opštini – kaže za “Novosti” Petar Dukić, novi direktor “Komunalca”. – Za onih 8.000 litara koji su bačeni rok upotrebe istekao je krajem jula 2012. i tadašnji direktor Radovan Rošulj je radnicima dao nalog da ih prospu u kanalizaciju.

Za godišnji budžet “Komunalca”, koji jedva premašuje 50 miliona, ukupno 7,2 miliona potrošena za kupovinu tečnost koja, izgleda, nikome nije bila potrebna, nastavlja naš sagovornik, ogromna su stavka. Istina, taj novac, po onom što su on i njegovi saradnici do sada uspeli da saznaju i stave u krivičnu prijavu podnetu MUP, izgleda nije titelski, već pokrajinski, ali je, svakako, uzet iz džepova poreskih obveznika.

KORIST SAMO KONTEJNERI

MA koliko sarkastično zvučalo, jedina korist iz ovog posla za radnike “Komunalca” bili su sami kontejneri u kojima je inhibitor dopremljen. Svaki od njih, naime, košta 115.000 dinara, a onih sedam iz kojih je tečnost prosuta, kako se navodi u krivičnoj podnetoj MUP, “pojedini radnici su uzeli sebi”.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu novosti.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 09, 09, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *