Titelske nošnje i muzika stigle u Ameriku

Povod da se objave ovi snimci je lep gest rukovodioca AKUD „Jovan Popović” iz Titela, Svetlane Savić i Aktiva žena koje rade pri AKUD-u. Naime, one su poslale svojoj bivšoj članici Slađani Avguštin Videnović, koja živi u Americi, izvezene košulje, nekoliko cd-a sa snimljenom muzikom za igru i razne poklone vezane za Titel.

 

sladjana avgustin videnovic

 

Slađana i njen kolega, Srećko Perić, koji je inače bio član KUD grafičkih radnika ,,Jedinstvo” Beograd, okupili su manju grupu dece pri srpskoj crkvi ,,Sveti Nikola” u Filadefiji. Svakog petka, deca sa roditeljima, okupljaju se i oni ih podučavaju osnovnim koracima srpskog folklora i tako ih povezuju sa Srbijom, srpskom muzikom i i srpskim jezikom.

 

crkva sveti nikola filadelfija folklor


Najveći problem im je nedostatak nošnje, ali uz blagoslov oca Milorada i pomoć popadije Milene, uspeli su da nešto kompletiraju, ali i pored svih poteškoća oni ne posustaju, što se vidi i na snimcima.

 

folklor crkva sveti nikola filadelfija

sladjana avgustin videnovic folklor  sladjana avgustin videnovic folklor


Slađana ovim putem želi posebno da se zahvali Svetlani koja je organizovala slanje poklona i nada se da će se i ubuduće ostvarivati neki vid saradnje.

Autor: Stevan Avguštin
Datum: 26, 09, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *