Pokrajina pomaže izradu planova u opštinama

NOVI SAD: Pokrajinski sekretar za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine Slobodan Puzović i predstavnici lokalnih samouprava u Vojvodini, potpisali su ugovore o dodeli bespovratnih novčanih sredstava iz budžeta Pokrajine namenjena su za sufinansiranje izrade planskih dokumenata u vojvođanskim opštinama i gradovima.

Izvrsno vece AP Vojvodine

 

 

 

Iz Vlade APV saopšteno je da su sredstva raspodeljena na osnovu javnog konkursa, sa ciljem da se stvare neophodnih uslova za plansko uređenje i korišćenje prostora na principima održivog razvoja i za realizaciju investicija u oblasti građevinarstva, infrastrukture, poljoprivrede, industrije i drugim privrednim granama, odnosno radi razvoja tih naseljenih mesta.

Puzović je na konferenciji za novinare izneo i da je za ove projekte pokrajina izdvojila 26 miliona dinara, te da je od 27 lokalnih samouprava koje su konkurisale za ova sredstva, podržano 19 projekata. Sredstva su dobile opštine: Žitište, Sremski Karlovci, Čoka, Inđija, Senta, Bački Petrovac, Vršac, Žabalj, Kikinda, Kanjiža, Pećinci, Alibunar, Bela Crkva, Sečanj, Bačka Topola, Temerin, Beočin i Ada i Grad Subotica.

 

 

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 06, 09, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *