Prijem za Dragana Gvozdenca u opštini Žabalj

ŽABALJ: Odavno su prošla vremena kada se komotno moglo šetati ulicama grada, a pritom ne misleći da će vas neko iz zasede zaskočiti i pokušati da otme tašnu, novčanik, nakit… Roditelji savetuju svoju decu da svoje lančiće, mobilne telefone ili nakit nekako prikriju kako ne bi bili meta uličnih razbojnika.

Dragan Gvozdenac opsstina Zabalj Cedomir Bozic

 

Ne retko se događa da prolaznici nemo posmatraju kako neko najdrskije otima neku vrednost od iznenađenih šetača, koji nemoćni na ulici ostaju bez svojih vrednih stvari. Otimači su uglavnom brzi i spremni na sve. Pre neki dan to nije bio slučaj, jer tako nešto nije nemo i bez reakcije posmatrao naš sugrađanin Dragan Gvozdenac iz Čuruga. U Novom Sadu, u Jevrejskoj ulici, hrabro je skočio sa skele na kojoj je radio, sustigao napadača koji je oteo ogrlicu nemoćnoj i iznenađenoj ženi.
Dragan je preuzeo deo pravde u svoje ruke. Savladao je napadača posle duže jurnjave, i vrati uplašenoj ženi ogrlicu a napadača predao policiji. Događaj o kojem se priča, i Dragan je sa pravom postao junak našeg doba. Možda nekom ovaj njegov gest ne izgleda tako veliko, ali u današnje vreme erozije morala i poštenja ovo je povod da mu izrazimo divljenje i
zahvalnost što je rizikujući sebe odbranio druge.
Ovim povodom je predsednik opštine Čedomir Božić upriličio prijem za Dragana Gvozdenca i tom prilikom mu uručio skroman poklon.

Izvor: zabalj.rs

Autor: Zdravko Siriški
Datum: 06, 09, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *