Završeni dani japanske kulture u srednjoj školi u Titelu

TITEL: Završeni su Dani japanske kulture u STŠ „Mileva Marić“ u Titelu. Program se odvijao od 22. do 30. avgusta. Sadržaji su bili raznovrsni. U holu škole je bila postavljena izložba japanske ukijoe grafike XVIII i XIX veka. Poseban deo je bio posvećen savremenoj HANGA grafici. Tokom Velikogospojinskih svečanosti izložbu je videlo preko 200 posetilica.

 

dani japanske kulture titel

dani japanske kulture titel

 

Na otvaranju izložbe 22. avgusta o japanskoj kulturi i grafici govorio je ataše za kulturu ambasade Japana, g. Jušimo Omori. Predsednik opštine, g. Dragan Božić, obratio se prisutnima naglašavajući doprinos i podršku japanskog naroda građanima Srbije. Tokom proteklih godina u Srbiju je stizala velika pomoć, pre svega, za škole i zdravstvo. Direktorka škola, Jadranka Pešti, pozdravila je prisutne i osvrnula se na proteklih deset godina, tokom kojih je uoči titelske slave, Velike Gospojine, škola organizovala brojne i raznovrsne kulturne događaje.

 

dani japanske kulture titel  dani japanske kulture titel

dani japanske kulture titel


U sklopu manifestacije organizovane su projekcije filmova Akire Kurosave. U ponedeljak 26. septembra organizovano je veče posvećeno savremenoj pop kulturi Japana. Tokom radionice crtanja MANGA stripa prisutni su imali prilike da nauče osnovne veštine crtanja japanskog stripa. Nakon toga je prikazan ANIMA film Strančev mač.
Dani japanske kulture u Titelu deo su programa Godina japanske kulture u Srbiji.

dani japanske kulture titel

dani japanske kulture titel

Autor: Redakcija
Datum: 03, 09, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *