Garancijski fond AP Vojvodine predvideo 50 kredita žabaljskim poljoprivrednicima

ŽABALJ: U Žablju su direktor Garancijskog fonda AP Vojvodine Goran Vasić i predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić potpisali ugovor o sufinansiranju dela kamate po garancijama za kupovinu poljoprivredne mehanizacije i opreme.

Zabalj Cedomir Bozic Goran Vasic

 

U pitanju je izdavanje garancija od strane Garancijskog fonda AP Vojvodine za kreditnu liniju do 5 godina za nabavku poljoprivredne mehanizacije i opreme, za koju će Fond za razvoj poljoprivrede opštine Žabalj podržati poljoprivrednike tako što će subvencionisati deo kamate. Garancijski fond je je predvideo sredstva za odobravanje do 50 kredita. U pitanju su krediti za registrovana poljoprivredna gazdinstva koja tek počinju da se bave nekim oblikom poljoprivredne proizvodnje. Minimalni iznos kredita je 5000 evra, a najviše do 6000 evra. Cilj je pokretanje samozapošljavanja i poboljšanje poljoprivredne prozvodnje i pomaganje onih paora koji poseduju manje površine zemlje.
Na taj način je obezbeđeno kreditiranje poljoprivrednika na području žabaljske opštine sa kamatnom stopom od svega 4,03 %, što je trenutno najpovoljnija kamata na finansijskom tržištu Srbije za kredite u poljoprivredi. Lokalna samouprava je i ovaj put imala sluha za potrebe svojih žitelja koji žive od poljoprivrede, pa se na vreme obratila Garancijskom fondu Vojvodine.

Izvor: zabalj.rs

Autor: Zdravko Siriški
Datum: 31, 07, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *