Završen prvi ciklus obuke mladih lica u okviru Prekograničnog projekta

ŽABALJ: U petak i subotu, 28. i 29. juna 2013. godine, u opštini Žabalj, završen je nastavni deo prvog ciklusa obuke mladih lica seminarskog tipa, u sklopu aktivnosti prekograničnog projekta “Mreža centara za razvoj preduzetništva i prekograničnu saradnju“.

Tokom leta 16 polaznika obuke radiće u 4 tima na izradi aplikacija odabranih projekata vezanih za probleme iz života opštine Žabalj, a to su:
Edukacija stručnog kadra i roditelja u radu sa decom sa posebnim potrebama
Ekološko uređenje obala reke Jegričke
Povećanje kapaciteta u organskoj poljoprivrednoj proizvodnji
Bezbednost dece u gradskom saobraćaju.

 

U periodu od oktobra do novembra 2013. godine obuka će se završiti prezentacijskom odbranom i ocenjivanjem projektnih radova za pomenuta 4 tima.

Drugi i treći ciklus obuke planira se u opštinama Temerin i Titel. Po završetku drugog i trećeg ciklusa obuke u Temerinu i Titelu, celokupna aktivnost obuke mladih završiće se dodelom sertifikata o uspešno završenom seminaru.

U subotu, 29. juna 2013. godine, polaznike obuke posetila je novinarska ekipa Radio-televizije Vojvodine iz Novog Sada i snimila reportažu o navedenoj aktivnosti projekta.

Svi polaznici obuke u Žablju pokazali su zavidan nivo znanja, želju i volju u uspešnom savladavanju programa seminara.

Organizatori seminara i predavači su se izuzetno pohvalno izrazili o dosadašnjem radu i aktivnostima polaznika u realizaciji planiranog programa.

Autor: Redakcija
Datum: 01, 07, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *