Godišnjica uspešnog rada Fonda za razvoj poljoprivrede za područje opštine Žabalj

ŽABALJ: Tačno pre godinu dana osnovan je Fond za razvoj poljoprivrede za područje opštine Žabalj. Za veoma kratko vreme ova institucija je dokazala opravdanost svog postojanja, jer je u pravom smislu postala servis poljoprivrednika.

fond za razvoj poljoprivrede opstina Zabalj

 

Obeležavajući godišnjicu rada uz prisustvo poljoprivrednika i medija na prigodnoj svečanosti, predsednik opštine Čedomir Božić i zamenik predsednika opštine Jovo Bavarčić, su poljoprivrednicima, korisnicima subvencionisanih kredita (ukupno njih 30, predstavnicima banke “Intesa” i medijima prezentirali svoje impresije o protekloj godini, ističući da se Fond zalagao za uređenje odvodne i dovodne kanalske mreže, za zaštitu površina putem pojačane poljočuvarske službe, za dodelu preko potrebnih kredita kao podsticaj raznim vidovima obezbeđivanja egzistencije ljudi sa sela. Osnovni cilj je dalji razvoj desetogodišnje strategije u ovoj privrednoj grani, i to će biti dugoročni cilj.
Istaknuta je zahvalnost banci “Intesa”, samom Fondu, ali i poljoprivrednicima koji su prepoznali važnost sprovedenih aktivnosti pa su se u velikom broju prijavljivali kao potencijalni korisnici mnogih pogodnosti.

fond za razvoj poljoprivrede opstina Zabalj

Izvor: zabalj.rs

Autor: Zdravko Siriški
Datum: 31, 05, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *