Raspisani javni pozivi i konkursi Nacionalne službe za zapošljavanje

Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike i Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštavaju javnost i svoje korisnike, nezaposlena lica i poslodavce da je u subotu, 30. marta 2013. godine počela realizacija programa aktivnih mera zapošljavanja za 2013. godinu.


konkursi zaposljavanje 2013U ovoj godini za mere aktivne politike zapošljavanja izdvojeno je 3,4 milijardi dinara iz budžeta Republike Srbije, a objavljeni su javni pozivi za subvencije za samozapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta, zatim za programe «Stručna praksa 2013» i «Sticanja praktičnih znanja u 2013. godini», kao i za sprovođenje javnih radova i obuke za potrebe poslodavca.

Nastavljena je i u ovoj godini realizacija mera za podsticanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom. Sredstva za ove namene će biti obezbeđena iz budžetskog fonda za zapošljava ovih lica u iznosu od 700 miliona dinara. Objavljeni su javni pozivi za sprovođenje javnih radova na kojima se angažuju osobe sa invaliditetom, Javni konkurs za dodelu subvencije zarade za zapošljavanje osoba sa invaliditetom bez radnog iskustva i Javni konkurs za refundaciju troškova podrške osobama sa invaliditetom koje se zapošljavaju pod posebnim uslovima.

Dodatne informacije, tekstove javnih poziva i prateće dokumentacije možete preuzeti sa sajta Nacionalne službe – www.nsz.gov.rs.
Cilj Nacionalne službe za zapošljavanje je da se ove godine zahvaljujući aktivnim merama i programima podrške zaposli 70.000 nezaposlenih lica.

Autor: Redakcija
Datum: 01, 04, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *