Podsticajna sredstava privrednim subjektima za razvoj tradicionalnih zanata

Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija raspisalo je Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava privrednim subjektima za razvoj tradicionalnih zanata u Republici Srbiji u 2013. godini.

Svrha dodele podsticajnih sredstava je očuvanje i unapređenje zanata koji su tradicionalni u Republici Srbiji, jačanja konkurentnosti proizvoda i usluga tih zanata na domaćem i inostranom tržištu i jačanja ekonomskog položaja privrednih subjekata u toj oblasti u uslovima ekonomske krize.

Sredstva se dodeljuju za sledeće namene:
Unapređenje procesa proizvodnje na način koji ne ugrožava tradicionalnu tehnologiju karakterističnu za stari zanat;
Unapređenje proizvoda i/ili ambalaže proizvoda;
Unapređenje internet, audio, video i štampanih komunikacija privrednih subjekata;
Učešće privrednih subjekata na specijalizovanim sajmovima i izložbama u zemlji i inostranstvu u 2013. godini, a radi promocije proizvoda i usluga tradicionalnih zanata;
Unapređenje prodaje, kanala distribucije i promociju proizvoda i usluga tradicionalnih zanata;
Edukaciju zaposlenih u privrednom subjektima u oblasti marketinga.

Tradicionalni zanat označava veštinu, naročito ručnog rada, kao i profesiju koja podrazumeva celokupan proces izrade unikatnih proizvoda i pružanja usluga, a koje su zasnovane na tradicionalnim znanjima i tehnologijama, upotrebom prirodnih materijala u procesu proizvodnje, uz korišćenje pretežno jednostavnih alata.

Pravo učešća na konkursu imaju privredna društva, zadruge i preduzetnici, upisani u registar Agencije za privredne registre, sa aktivnim statusom.

Prijava na obrascu PKTZ sa prilozima se podnosi Ministarstvu, do 12. aprila 2013. godine.

Dodatne informacije u vezi sa konkursom i konkursnom dokumentacijom se mogu dobiti preko telefona 011/36 20 385, radnim danom od 10 do 14 sati. Takođe, ministarstvo će sve relevantne informacije i eventualna dodatna obaveštenja u vezi sa Konkursom objaviti na internet stranici Ministarstva (www.mtt.gov.rs).

Tekst Konkursa, Konkursnu dokumentaciju i Obrazac PKTZ možete preuzeti ovde.

Autor: Redakcija
Datum: 25, 03, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *