Aktiv žena AKUD-a “Jovan Popović” po 13. put organizovao izložbu ručnih radova

TITEL: Da imaju vredne ruke titelske žene potvrđuju punih 13 godina. Ove godine se odazvao najveći broj učesnica, preko pedeset, na tradicionalnu izložbu ručnih radova pod nazivom “Stvarale su i stvaraju naše vredne ruke”.

Mela Momirov Aktiv zena Titel

 

Izloženo je oko 450 radova rađenih različitim tehnikama, od ukrasnih sapuna, jaja, unikatnih svilenih marama, originalne makedonske nošnje, keramike, pletenje, heklanje, različitih vrsta veza, poentles…


Izložbu je otvorila najstarija učesnica 82-godišnja Mela Momirov, a prigodan, izuzetno lep program izveli su učenici prvog razreda osnovne škole “Svetozar Miletić” iz Vilova, učiteljice Svetlane Lozanov. Prvaci su recitovali stihove posvećene mamama i bakama, igrali i pevali prigodne pesmice, i na kraju uručili cveće svim učesnicima izložbe, kao i svojim roditeljima koji su obezbedili prevoz iz Vilova.

 

Svetlana Lozanov prvi razred Vilovo

 


Izloženi radovi se mogu videti do 10. marta od 13 do 18 časova u prostorijama AKUD-a “Jovan Popović” Titel. I ove godine pokrovitelj izložbe bila je Skupština opštine Titel.

Stvarale su i stvaraju nase vredne ruke Aktiv zena Titel

Autor: Redakcija
Datum: 07, 03, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *