Turistička organizacija Žablja u Sloveniji

ŽABALJ: Na nedavno održanom Sajmu turizma u Ljubljani, Turistička organizacija opštine Žabalj je na svom štandu u sklopu Turističkog Saveza Vojvodine, predstavila turističke potencijale svoje opštine, a tom prilikom je uspostavljeno dosta kontakata koji mogu doprineti razvoju ove atraktivne grane, a Žabalj ima zaista šta da ponudi i mogućnosti su veoma velike.

Turisticka organizacija Zabalj

 

Značajan je susret predstavnika opštine, predsednika opštine Žabalj, Čedomira Božića, predsednika Skupštine opštine Žabalj, dr Dragana Zlokolice i direktorice žabaljske turističke organizacije Marije Čupić sa jednim od najpoznatijih ljudi iz sveta slovenačkog turizma, gospodinom Peterom Misjom, inače predsednikom slovenačke opštine Podčetrtek, koja svoj nagli uspon doživljava onog momenta kada su angažovali sve svoje turističke potencijale. U prvom redu, to su terme “Olimije”, a čitava opština se sa svega 3500 stanovnika angažovala da dobro unovči turizam, tako da pored budžeta od oko 8,5 miliona evra, i angažovanjem još sredstava iz Evrope u daleko većem iznosu, doprinose izuzetno visokom standardu svojih stanovnika.
Gospodin Peter Misja je izrazio spremnost da pomogne žabaljskoj opštini u razvoju turizma, jer lično dolazi na žabaljski golf teren, za koji kaže da je u odličnom stanju, i da u Srbiji nema konkurencije. Ostaje da se ostvare praktični kontakti, gde bi se sožila strategija razvoja svega onoga što Žabalj može da ponudi kao ozbiljna turistička destinacija.

Izvor: zabalj.rs

Autor: Zdrаvko Siriški
Datum: 28, 01, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *