Potpisan protokol o saradnji zajednice Zemlja živih i Srpskog lekarskog društva

KOVILJ: U Svetoarhangelskom manastiru u Kovilju danas je potpisan Protokol o saradnji zajednice „Zemlja živih“ i Srpskog lekarskog društva. Protokol su potpisali Njegovo Preosveštenstvo Episkop jegarski g. dr Porfirije i profesor dr Radoje Čolović, predsednik Srpskog lekarskog društva, saopštila je danas Informativna služba Eparhije bačke.

 

Potpisivanju Protokola prisustvovali su i dr Petar Nastasić, profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu kao i primarijus dr Periša Simonović, državni sekretar Ministarstva zdravlja.

Zajednica Zemlja živih, koja se bavi lečenjem zavisnika od psihoaktivnih supstanci, deluje u organizaciji Srpske Pravoslavne Crkve i uz saglasnost Ministarstva zdravlja naše zemlje.

„Mi ovde u manastiru Kovilju, odnosno u Eparhiji bačkoj i na čitavoj teritoriji naše Crkve, pokušavamo, koliko je to moguće, da skromno doprinesemo sveukupnim naporima da se problem narkomanije što je moguće efikasnije rešava. Od samih početaka bili smo potpuno svesni da ne samo da nismo dovoljno stručni nego da nismo dovoljni samo mi kako bi se ovaj problem rešavao uspešno“, rekao je Vladika jegarski prilikom potpisivanja Protokola.

Iz tog razloga i u cilju što efikasnije pomoći ljudima koji imaju problem sa zavisnošću od psihoaktivnih supstanci, Episkop Porfirije je naveo da je Crkva tražila stručnu pomoć od ljudi koji se bave medicinom.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 28, 12, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *