Istražitelji: Opozicija uz stranu pomoć priprema „obojenu revoluciju“

MOSKVA: Ruski istražitelji saopštili su danas da imaju dokaze da opozicionari pohađaju obuku u inostranstvu u okviru planova da uz stranu pomoć zbace rusku vladu.

 

Portparol Istražnog komiteta Rusije Vladimir Markin rekao je da su prikupili nove dokaze koji potvrđuju ranije navode da su se levičarski aktivisti Sergej Udaljcov, Leonid Razvožajev i Konstantin Lebedev sastajali sa stranim zvaničnicima radi planiranja masovnih nemira po uzoru na „obojene revolucije“ koje su dovele do svrgavanja lidera u nekoliko bivših sovjetskih republika, preneo je AP.

On je rekao i da opozicione pristalice pohađaju specijalnu obuku u inostranstvu kako bi se pripremile za „organizovanje i sprovođenje masovnih nemira čiji je cilj svrgavanje vlade“.

Ruski predsednik Vladimir Putin često je optuživao opoziciju da je organizovala proteste koji su planirani iz inostranstva.

Neki opozicioni aktivisti su u oktobru već pozivani na saslušanje nakon što je jedna prodržavna televizija prikazala dokumentarni film u kome se tvrdi da su se sastali sa gruzijskim zvaničnicima u Minsku kako bi planirali nasilne proteste širom Rusije, što su oni negirali.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 30, 11, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *