Nove trafo stanice u Žablju i Gospođincima

ŽABALJ, GOSPOĐINCI: Već duže vreme lokalna samouprava sprovodi akciju izgradnje novih trafo stanica u sva četiri mesta žabaljske opštine. Time se značajno popravljaju uslovi korišćenja električne energije, i smanjuje se opasnost da zbog variranja u naponu ne mreži dođe do raznih havarija, koje za posledicu imaju uglavnom kvarove na kućnim aparatima i drugim uređajima u domaćinstvu.

zabalj trafo stanica

 

Danas je u Žablju puštena u upotrebu jedna trafo stanica na lokaciji Vašarište, a po rečima rukovodioca radova Slavka Švonje iz „Elektrovojvodine“, reon Južna Bačka, radi se o veoma moćnoj trafo stanici od 420 KW, iz koje su izvučena tri izvoda i plasirana po okolini.
 
Gospodjinci trafo stanica„Ovom trafo stanicom možemo podmiriti šire područje u Žablju, jer postoji mogućnost za još 5 izvoda. Najviše koristi će imati individualna domaćinstva iz bliže i dalje okoline, jer se znatno rasterećuje mreža i eliminiše se mogućnost doskorašnjih kvarova kućnih aparata“ rekao je Švonja. Vrednost ove trafo stanice je oko 4.600.000 dinara. U isto vreme, trafo stanica sa kapacitetom od 200 kw puštena je u pogon u Gospođincima, vrednosti od 3.400.000 dinara, a sve je to finansirano aktivnostima lokalne samouprave.

Izvor: zabalj.rs

Autor: Zdravko Siriški
Datum: 30, 11, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *