Protesti u Sloveniji: Najmanje 15 povređenih, a 30 uhapšenih

LJUBLJANA: Najmanje 15 ljudi je povređeno, a 30 uhapšeno tokom sukoba demonstranata i policije na protestima u Ljubljani kada su demonstranti pokušali da probiju policijski kordon i uđu u zgradu parlamenta, a policija koristila suzavac i vodene topove, javio je AP.

 

Grupa demonstranata bacala je sinoć na policiju komade kaldrme, baklje i druga pirotehnička sredstva, na šta je policija odgovorila najpre suzavcem, a potom i vodenim topom i uhapsila 30 osoba.

Slovenačka agencija STA javila je da je u sukobu sa demonstrantima povređeno između 10 i 15 policajaca, od kojih su dvojica bili pogođeni komadima kaldrme, dok je određeni broj učesnika protesta odveden u bolnicu.

Mariborski dnevnik „Večer“ navodi da je nasilna grupa demonstranata na proteste došla opremljena gas maskama i suzavcima.

Kako je prenela STA, šef ljubljanske policije Stanislav Veniger rekao je sinoć novinarima da je policija uhapsila grupu nasilnih demonstranata, navodeći da je masa postupila veoma odgovorno, udaljivši se od izgrednika.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 01, 12, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *