Zbog dugovanja Jugoremediji isključena struja

ZRENJANIN: Zrenjaninskoj fabrici lekova Jugoremedija, čiji su računi u blokadi skoro godinu dana, a radnici na prinudnom odmoru, zbog milionskih dugova Elektrodistribucija je obustavila snabdevanje električnom energijom, upozorili su danas iz te kompanije.

 

Inženjer održavanja u Jugoremediji Aleksandar Bosiljko kazao je novinarima da isključenje struje fabrici može izazvati nesagledive posledice po njenu opremu, sirovine i zalihe lekova, ali nije precizirao iznos duga Elektrodistribuciji.

On je ukazao da je proizvodnja u toj fabrici specifična, jer prostorije i odeljenja moraju da se održavaju sterilnim, a klimatizacija i određeni pritisaka su obavezni da se klice ne bi nekontrolisano kretale i da se prostorije ne bi zagadile.

„Ako se izgubi sterilnost izgubićemo i GMP sertifikat, koji smo stekli februara prošle godine i koji je ulaznica za svetsko tržište. Sve s mukom stečeno, sada se olako arči“, upozorio je Bosiljko.

Kako je rekao, bez struje su ostali u najgorem trenutku, uoči zimske sezone, kada usled smrzavanja mogu da nastupe katastrofalne štete, ugroženi su hidrantni sistemi i vodovod, ali i lekovi uskladišteni u magacinu, sistem grejanja i oprema.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 16, 11, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *