Pomoć izbeglim i raseljenim licima

TEMERIN: U prvoj polovini novembra završena je raspodela humanitarnih paketa hrane i ogrevnog materijala najugroženijim porodicama izbeglih i raseljenih lica.

Pravo na pomoć u paketima hrane u vrednosti od 5 hiljada dinara imalo je 80 najugroženijih porodica smeštenih na teritoriji opštine Temerin. Dvadeset tri porodice ostvarile su pravo na 15 hiljada dinara ili tri kubika drva za grejnu sezonu.
– Ovom humanitarnom podrškom obuhvaćene su porodice sa prihodima manjim od iznosa novčane socijalne pomoći i domaćinstva samohranih roditelja sa decom do 18 godina starosti, invalidni penzioneri, stara lica, deca smeštena u hraniteljske porodice – ističe dr Tanja Radovanović, član Opštinskog veća za oblast zdravstvene i socijalne zaštite.
Planirano je više drugih aktivnosti u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice u realizaciji Lokalnog akcionog plana za rešavanje problema izbeglih i interno raseljenih lica na teritoriji opštine Temerin. Doktorka Radovanović ističe da će krajem novembra Dom zdravlja dobiti novo vozilo hitne pomoći – reanimobil, a otvoriće se objekat sa rentgen aparatom i mamografom. Sredstva od 8 miliona dinara obezbedili su lokalna samouprava i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo Vojvodine.

Autor: Mile Milojević
Datum: 15, 11, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *