Uhapšen šef gradnje ZGOP-a zbog železničke nesreće

PODGORICA: Crnogorska policija uhapsila je danas još dva lica, koja su, pored šefa gradnje firme „Zgop“ Veljka Markovića (51) iz Inđije, osumnjičena da su odgovorna za jučerašnju železničku nesreću kod Mojkovca, u kojoj su poginula dva radnike te novosadske kompanije, dok je 45 osoba povređeno, od čega sedmoro teže.

 

Uprava policije je saopštila da su uhapšeni radnici Železnice Crne Gore Novo Rosić i Golub Dulović, zbog osnovane sumnje da su narušili bezbednosni protokol železnice.

Radnici koji su poginuli ostali su u tunelu, iako su završili posao, saznaje Radio-televizija Vojvodine u telefonskom razgovoru sa direktorom firme ZGOP Zoranom Stanojevićem. On je rekao da pretpostavlja da je do nesreće došlo zbog ljudske greške.

Uprava crnogorske policije saopštila je da je uhapšeni šef gradnje firme ZGOP Veljko Marković iz Inđije potpisao zapisnik da su se radnici povukli sa pruge i da je ona slobodna za saobraćaj, nakon čega je šef stanice u Mojkovcu pustio putnički voz, koji je potom u tunelu u mestu Mijatovo Kolo naleteo na građevinsku mašinu.

U bolnicu u Bijelom Polju nakon železničke nesreće primljeno je 45 pacijenata, među kojima je i Svetlana Sošić.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 14, 11, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *