Balint Pastor:Pogrešna teza da Mađari u Srbiji imaju sve

BEOGRAD: Šef poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara u Skupštini Srbije Balint Pastor izjavio je danas da je pogrešna teza da mađarska manjina u Srbiji ima sve, a srpska manjina u Mađarskoj nema gotovo ništa i ponovio da Mađarska od početka podržava napore Srbije ka punopravnom članstvu u EU.

 

On je za Međunarodni radio Srbija (MRS) rekao da ta teza ne potiče od najvećih organa vlasti, predsednika republike ili predstavnike Vlade Srbije, već od određenih građana ili grupa građana Srbije.

„To je, naravno, pogrešno i zbog toga me raduje što će predsednik Srbije Tomislav Nikolić posetiti institucije Srba u Mađarskoj. Tako će, na licu mesta, moći da se uveri da takva teza apsolutno ne stoji“, rekao Pastor za MRS.

On je istakao da je prethodnih godina stvorena dobra saradnja između mađarske manjine u Srbiji i srpske manjine u Mađarskoj.

„Imamo slične probleme i potrebe, tako da smatramo da kao pripadnici nacionalnih manjina treba da damo svoj puni doprinos razvoju te saradnje“, rekao je Pastor.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 13, 11, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *