Mišković se povlači iz „Presa“, novinarima besplatno nudi svoj deo

BEOGRAD: Predsednik Delta Holdinga Miroslav Misković saopštio je danas da se povlači iz dnevnih novina „Pres“, kao najveći pojedinačni vlasnik tog lista.

 

„Kao najveći pojedinačni vlasnik lista Pres s doneo sam odluku da se povučem iz vlasništva i prestanem sa pružanjem dalje finansijske podrške ovom beogradskom dnevniku“, naveo je Mišković u saopštenju medijima.

Prema njegovim rečima, to je njegov „lični doprinos nastojanjima Vlade Srbije da kroz transparentne odnose u medijima i prestanak prikrivenog finansiranja i vlasništva uspostavi potpunu slobodu medija i odgovorno novinarstvo“.

Mišković je takođe zahvalio čitaocima „Presa“ na poverenju, a posebno novinarima koji su tom listu doneli ugled i identitet.

„Moj vlasnički udeo im nudim besplatno, uz obavezu da izmirim izdate bankovne garancije“, zakoljučio je Mišković u saopštenju.

Smajlović: Potrebna jasna pravila

Predsednica Udruženja novinara Srbije (UNS) Ljiljana Smajlović je danas, povodom najave da vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković napušta vlasništvo u dnevniku Pres, rekla da je za slobodu medija u Srbiji dobro da se sazna ko su njihov stvarni vlasnici.

Smajlović je za agenciju Beta rekla da je država dužna da istraži ko su stvarni vlasnici mediji i da stvori zakonske preduslove da vlasništvo bude transparentno.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 12, 11, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *