Prva vinoteka fruškogorskih i bačkih vina

NOVI SAD: Udružene vinarije Vojvodine otvorile su večeras u Novom Sadu, prvu specijalizovanu vinoteku „Naša vina“ u čijoj ponudi se nalazi više od 20 vrsta fruškogorskih i bačkih vina.

 

Na otvaranju vinoteke, u Dunavskoj ulici broj 31, je istaknuto da će pored prodaje flaširanog vina i vina u rinfuzi, u tom objektu biti organizovane i degustacije, te raznovrsna predavanja i prezentacije sa temom vina.

Jedan od osnivača Udruženja vinarija Vojvodine, direktor departmana za voćarstvo, vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, prof. Dr Zoran Keserović je kazao da je udruženje osnovano sa ciljem promocije vina u Sremu i Bačkoj.

„Želimo da promovišemo vina napravljena od sorti grožđa gajenih na prostorima Fruškogorskog vinogorja i od stranih sorti zasađenih na ovim našim prostorima koje vinu daju specifičan ukus“, rekao je Keserović, dodajući da članovi udruženja mogu biti oni vinari koji imaju svoje vinograde i koji od sopstvenog grožđa proizvode vino.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 30, 10, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *