Pojeftinjenje registracije manje od najavljenog

NOVI SAD/BEOGRAD: Uprkos najavi da će od danas vlasnici automobila plaćati i do 4.000 dinara manje za registraciju svojih vozila u zavisnosti od grada, to se ne događa. Ipak, kako RTV saznaje u novosadskom MUP-u, postoje naznake da bi pojedine takse mogle biti smanjene do kraja sedmice.

 

Do jeftinije registracije motornih vozila trebalo bi da dođe zbog najave ukidanja nekoliko republičkih, kao i zbog smanjivanja lokalnih taksi. Šef Odseka za registraciju vozila i vozačke dozvole u novosadskom MUP-u Dejan Dimov kaže za Radio Novi Sad da je za sada ukinuta samo takozvana eko taksa.
„Ne postoji više obaveza prilaganja dokaza o uplaćenoj naknadi protiv zagađivanja okoline tako da se može reći da je generalno došlo do smanjenja naknade za registraciju vozila u rasponu od 150 dinara pa do nekih 13.000 dinara za teretna vozila“, kaže Dimov.
Kako saznaje RTV, i u drugim gradovima Vojvodine ukinuta je samo „eko“ taksa.
Dejan Dimov iz novosadske policije ipak očekuje smanjenje najavljenih taksi.
„Očekujemo da će narednih dana biti još smanjivanja taksi i naknada za registraciju vozila. Za sada gužvi nema, ali ukoliko ih i bude spremni smo da izađemo građanima u susret“, najavljuje Dimov.
Jedna od novina je i to što će građani umesto sa dosadašnjih 12, uplaćivati svoje obaveze samo jednom uplatnicom.
 

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 01, 10, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *