Od pozorišta Bora Stanković u Vranju ostalo zgarište

VRANJE: U jutrošnjem požaru u Vranju potpuno je izgorelo pozorište „Bora Stanković“, uprkos tome što su vatrogasci stigli odmah nakon dojave, rekao je komandant Vatrogasne brigade u tom gradu Vedran Tašković. Požar je prvo lokalizovan, a oko 13 časova i ugašen, i na njegovom gašenju radilo je 40 vatrogasaca, kojima je posao otežavala činjenica da je vatra zahvatila i podrumske prostorije.

 

„Potpuno je izgorela bina, parter, klupe, pozorišna sala, balkon, kafić, podrum, odnosno kompletna unutrašnjost pozorišta „Bora Stanković“, iako je prvo vatrogasno vozilo na lice mesta došlo minut nakon dojave“, rekao je Tašković agenciji Beta. U požaru nije bilo povređenih.

Tašković je rekao da je požar, koji je izbio u obližnjoj diskoteci, a potom zahvatio krov pozorišta „Bora Stanković“, lokalizovan i da očekuje da potpuno bude ugašen u naredna dva sata.

„Požar je rano jutros izbio u diskoteci „Paladijum“, koja je pre 20 dana otvorena i odatle se proširio na krovnu konstrukciju pozorišta 'Bora Stanković', ali i u pravcu kafane i restorana 'Vranjski merak' i obližnjeg skladišta uglja“, kazao je Tašković.

Tašković navodi da su tri vozila Vatrogasne brigade u Vranju i jedno „Simpovo“ vatrogasno vozilo uspeli da preseku pravce širenja požara i da ga izoluju, kako ne bi zahvatio i hotel „Vranje“ u neposrednoj blizini.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 02, 07, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *