30. Vojvođanska zlatna rukavica

ŽABALJ, NOVI SAD: Tradicionalni međunarodni, jubilarni 30. bokserski turnir Vojvođanska zlatna rukavica za mlade održaće se od 5. do 9. jula u Žablju i Novom Sadu. Ova manifestacija više od decenije je u međunarodnom kalendaru Evropske bokserske federacije A kategorije.

 

 

Prvi put, ove godine učestvovaće i dame, koje kao i muškarce očekuju značajna međunarodna takmičenja – Svetsko prvenstvo za muškarce u oktobru na Tajlandu i Prvenstvo Evrope za devojke u novembru u Poljskoj.

Član Organizacionog odbora Tadija Kačar ističe da je ovo jedan od najjačih turnira u Evropi i dodaje da će ove godine takmičenje biti izuzetno kvalitetno. U jakoj konkurenciji boriće se i prošlogodišnji i pretprošlogodišnji osvajači trofeja Vanja Bačić, koji je i u seniorskoj selekciji Srbije, i Denis Memetović. Obojica su članovi subotičkog Spartaka. Takođe, mnogo se očekuje i od takmičara BK Novi Sad Nenada Zamfirovića i još nekih momaka. 

Organizatori očekuju veliku podršku od Izvršnog veća AP Vojvodine i Grada Novog Sada koji su uvek pomagali ovaj turnir. Na ring će izaći kompletna selekcija Rusije, zatim Mađari, Nemci, Makedonci, Kiprani, selekcija BiH, Hrvatska, Slovenija, Holandija, Švedska, Kazakhstan, Rumunija, a očekuje se još nekoliko zemalja.
Učesnici će biti smešteni u zrenjaninskom srednjoškolskom domu „Angelina Kojić”, gde imaju odlične uslove. Sve četvrtfinalne borbe održaće se 6. jula u Žablju. Sutradan polufinale muškaraca biće u Novom Sadu, u stonoteniskoj sali Spensa, a devojaka u Žablju. Finalne borbe u obe konkurencije biće u Novom Sadu, 8. jula.

 

Konferencija za štampu povodom održavanja Međunarodnog bokserskog turnira 30. Vojvođanska zlatna rukavica 06-08.07. 2012. u Žablju i Novom Sadu održaće se 4. 7. 2012. u 13 časova u velikoj sali Sportskog Saveza Vojvodine u Masarikovoj ulici 25.


30. Vojvođanska zlatna rukavica 2012. je veliki međunardni turnir u muškom i ženskom boksu u uzrasnoj kategoriji Mladih momaka 17 i 18 godina i Mladih devojaka 17 i 18 godina. Prijavljeno je 76 (Mladih momaka) i 54 (Mladih devojaka). Konačna prijava 15 država u muškoj konkurneciji: Slovenija, Holandija, Belgija, Mađarska, Rusija, BiH, Hrvatska, Makedonija, Rumunija, Škotska, Nemačka, Bugarska, Grčka, Kipar i Srbija. Konačna prijava 10 država u ženskoj konkurenciji: Kazakstan, Indija, Holandija, Švedska, Mađarska, Rumunija, Češka Republika, BiH, Hrvatska i Srbija.


Konferenciji će prisustvovati: Igor Pavličić, gradonačelnik Novog Sada, Čedomir Božić, Predsednik Opštine Žabalj, Aleksandar Kravić, član Gradskog veća Novog Sada za sport, Jovica Panić, Koodinator turnira i Predsednik UO VBS i Tadija Kačar, Direktor turnira i Sportski Direktor VBS.

Autor: Redakcija
Datum: 02, 07, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *