Titeljani na točkovima stigli među prvoligaše

TITEL: Titeljani slave rukometaše. Njihovi miljenici plasirali su se u drugi rang takmičenja (Prva liga – grupa sever) čime su ostvarili najveći uspeh u istoriji kluba, kao i titelskog ekipnog sporta uopšte.

 

– U pojedinačnim sportovima naša opština je imala i prvake države, ali ovo što su uradili rukometaši jedinstveno je među ekipnim sportovima – ističe član UO RK Titel Džon Dir, predsednik MORS Žabalj i potpredsednik ORS Južna Bačka Aleksandar Prokin. – Uspeh je tim veći i ima dodatnu težinu ako se ima u vidu da smo do ovog rezultata došli igrajući sve utakmice kao gosti.
Naime, Titel je jedna od tri-četiri opštine u Vojvodini koje nemaju sportsku dvoranu, pa su rukometaši trenirali u Budisavi, a utakmice kao domaćini igrali u Kaću. Bukvalno, mi smo godinama na točovima, a evo i kao večiti putnici ušetali smo među prvoligaše. Veliki udeo, ako ne i najveći, u ovom uspehu ima i naš generalni sponzor, ugledna kompanija Res trejd i njen vlasnik Milenko Popović, koji su vrlo pedantno i pažljivo vodili računa o našem klubu. Da nije bilo njih pitanje je o čemu bismo danas razgovarali.
Klub je osnovan pre 57 godina i, prema rečima Prokina, uvek je imao ko da ga vodi.
– Klub funkcioniše na porodičnom principu, niko ne gleda lični interes, a entuzijazam je nemerljiv. Niko od igrača i trenera nije plaćen, sve je na amaterskoj bazi, kod svih preovlađuje ljubav prema klubu i ovom sportu. Upravo u tome je tajna našeg uspeha. Ponosni smo i na to što okosnicu ekipe čine igrači iz Titela, kao i iz Jugovića s kojim imamo višedecenijsku saradnju, naravno na čemu smo Kaćanima neizmerno zahvalni.
Godinama su Titeljani bili među kandidatima za viši rang, međutim nisu imali infrastrukturu da bi načinili odlučujući korak.
– Titeljani su ponosni što će se ekipa u Prvoj ligi takmičiti s renomiranim klubovima, poput zrenjaninskog Proletera i pančevačkog Dinama. Pogodilo se, igrački smo sazreli, organizaciono smo stasali, a usledila je i reorganizacija takmičenja – istakao je Prokin.
Lovorike za uspeh idu i treneru Miodragu Lončaru, koji već osam godina, pet kao šef stručnog štaba, uči titelske rukometaše.
– Okosnicu ekipe čine Titeljani, pojačani s nekoliko mladih igrača iz Jugovića i studenti, koji su već tri – četiri godine na okupu. Bio sam jedan od retkih koji je verovao da je ekipa kadra da se plasira u viši rang. Angažovanjem Crnoglavca, Ilića, Kurteša, Matijevića, Perlete, Marjanovića, uz proverene domaće snage, definitivno sam bio uveren da ćemo se umešati u sam vrh tabele, što se i obistinilo – rekao je Miodrag Lončar.
Lončar smatra da je neophodno da, pored generalnog sponzora Res trejda, pronađu još manjih sponzora i donatora koji bi doprineli finansijskoj sigurnosti kluba.
– Cilj nam je da zadržimo ovu ekipu i da angažujemo još dva-tri igrača pošto je prvoligaška konkurencija žestoka, posebno zato što je svega 12 ekipa u ligi. Pravljenjem četiri prve lige smanjeni su troškovi takmičenja, ali sada se javlja veliki problem što igrači iz 10 klubova imaju prazan hod od šest meseci bez rukometa. Možda je ovo prilika da u tom periodu kup takmičenje dođe do izražaja – smatra Lončar, koji obavlja i funkciju sportskog direktora.

Sastav


U najvećem uspehu titelskog sporta učestvovali su sledeći rukometaši – golamni: Milan Todorčević, Mile Matijević, leva krila: Robert Seleši, Ljubomir Đurić, bekovi: Marko Ivković, Dragan Miličić, Stefan Ilić, Marko Perleta, Žarko Marjanović, Stefan Ašćerić, Nikola Crnoglavac, Robert Kovač, desna krila: Vladimir Balog (kapiten), Aleksandar Patriško, pivoti: Miloš Vojinović, Aleksandar Kurteš, Ivan Vik, Darko Kuzmanov. Miodrag Lončar je šef struke i sportski direktor, Goran Stolevski je trener, predsednik kluba je Mladen Topić, a sekretarica Dragana Bogojević.

Sportska dvorana od životne važnosti

Znaju Titeljani da je najteže u novom društvu sačuvati status.
– Ambicije u sledećoj sezoni vezane su nam za opstanak u ligi i stabilizaciju kluba na svim nivoima. Za titelski sport od životne važnosti je završetak sportske dvorane. U tom slučaju uključili bismo mališane u trenažni proces i u zimskom periodu, a da ne govorimo o tome koliko bi imali više navijača u svojoj sali. Moram da istaknem da smo i u Kaću imali podršku onih najvernijih, koji su od usta odvajali da bi gledali rukomet.

Preuzeto sa www.dnevnik.rs

Autor: Jovo Galić
Datum: 30, 06, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *