Ana Kunovac – Ilić na čelu RK Jugović Unimet

KAĆ: Na Vidovdan, Kaćani su održali Izbornu sednicu Skupštine kluba. Od 28 članova, sednici je prisustvovao 21 član. U uvodnoj besedi, predsedavajući, Branko Ćurčić, odabranim rečima pomenuo je preminule članove Skupštine, gospodu Gojka Kunovca i Petra Isakova. Naglasio je da bez Gojka Kunovca i firme „Unimet“ klub ne bi mogao da opstane i u prethodnih sedam godina ostvari zapažene rezultate na svim poljima izuzetno obimnog i kvalitetnog stvaralačkog rada.

 

 

Kaćani su i prethodne sezone dominirali u AP Vojvodini, u radu i po ostvarenim rezultatima kada su u pitanju mlađe kategorije. Kadeti „Jugović Unimeta“ zvanični su prvaci Srbije, a igrači ponikli u klubu, Dobrivoje Marković i Rajko Prodanović, te trener Vladan Jordović, osvojili su srebrne medalje na seniorskom Prvenstvu Evrope. Nekoliko rukometaša Jugovića ovog leta braniće boje Srbije na evropskim prvenstvima u konkurenciji kadeta i juniora. U izuzetno zahtevnoj sezoni, u kojoj su iz Superlige Srbije ispadala čak četiri kluba, „Jugović Unimet“ je, u konkurenciji 16 ekipa, podelio peto i šesto mesto, uz izuzetno racionalan budžet, uvažavajući svoje igrače, trenere, radnike i dobavljače.

Novi predsednik Skupštine RK „Jugović Unimet“ je gospođa Ana Kunovac – Ilić, koja je na čelu kluba nasledila svog oca, Gojka Kunovca, koji više nije sa nama, ali će uvek biti u srcima svih koji vole Kać, „Jugović“ i dobre ljude, stvaraoce, donatore. Ana Kunovac – Ilić je mlada, lepa, školovana dama, koja se hrabro uhvatila u koštac sa poslovnim izazovima u firmi koja ima poslovne partnere širom sveta. Školovala se u inostranstvu, prevashodno u Švedskoj. Pamet, znanje i iskustvo iz visokog poslovnog sveta uspešno primenjuje u Srbiji. Ona je jedina dama na čelu nekog rukometnog kluba u našoj državi.
Novi – stari predsednik Upravnog odbora je gospodin Branko Ćurčić, duhoviti, u lokalnoj sredini omiljeni čovek, koji iza sebe ima uspešnu sportsku karijeru, ostvarenu i posvećenu isključivo u, kako reče, „najsportskijem selu na svetu“.
Dosadašnji direktor, Paja Dobanovački, posle šest uspešnih sezona, povukao se sa ove funkcije, opterećen obavezama u firmi i Mesnoj zajednici Kać. Za njegovog naslednika izabran je Dragan Vrgović, direktor kluba u vreme kada je RK „Jugović“ osvojio „Čelendž kup“. Dragan Vrgović je u svom programu nagovestio realizaciju i nekih novih projekata, koji će, verujemo, obradovati Kaćane i srpsku rukometnu javnost. Paja Dobanovački će ubuduće delovati u sklopu Upravnog odbora kluba, koji zastupa u forumima na nivou Gradskog rukometnog saveza Novi Sad i RS Vojvodine.
Na sednici su konstituisani novi sazivi Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora kluba. Članovi skupštine RK „Jugović Unimet“ su : Ana Kunovac – Ilić (predsednik), Verica Vojinović, Mirko Vučković, Dragan Vrgović, Dobrila Vuletin, Marko Grujić, Stevan Davidovac, Paja Dobanovački, Petar Dobanovački, Mile Popović, Radoslav Kecman, Božo Rudić, Vojislav Kajiš, Mladen Kunovac, Radivoje Lakić, Ranko Lončar, Momčilo Luburić, Vojislav Malešev, Radomir Marjanović, Svetko Petković, Dragiša Poljakov, Miladin Popović, Gabika Teleki, Gavrica Radin, Đorđe Radin, Aleksa Radukin, Milenko Radukin, Dr. Vučko Ćirić, Branko Ćurčić i Vasa Čavić.
Upravni odbor RK „Jugović Unimet“ radiće u sastavu : Branko Ćurčić (predsednik), Verica Vojinović (potpredsednik), Mirko Vučković (potpredsednik), Đorđe Radin, Stevan Strajnić, Paja Dobanovački, Momčilo Luburić i Zoltan Molnar. Preostala tri mesta zauzeće ugledni privrednici sa kojima su članovi rukovodstva kluba u svakodnevnom kontaktu.
U Nadzornom odboru RK „Jugović“ su : Radomir Marjanović (predsednik), te Dobrila Vuletin i Marko Grujić (članovi).
Kaćani će i u narednu sezonu ući sa jakim igračkim sastavom, a pitanje trenera, posle odlaska Vladana Jordovića, biće rešeno uskoro. Klub će i u novom prvenstvu demonstrirati snagu i šarm svoje rukometne akademije, koja predstavlja pravo osveženje na srpskoj rukometnoj pozornici.

Izvor: RK Jugović Kać

Autor: Redakcija
Datum: 30, 06, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *