Pajtić: Za SPS neće biti mesta u pokrajini

NOVI SAD: Potpredsednik Demokratske stranke i mandatar za sastav nove pokrajinske vlade Bojan Pajtić izjavio je da se Socijalistička partija Srbije, zaokretom ka naprednjacima u pregovorima o novoj vladi Srbije, opredelila za to da formira vlast „koja će po svom sastavu veoma ličiti na vlade devedesetih godina prošlog veka“.

 

U intervjuu za Dnevnik Pajtić je ocenio i da nema garancija da će ta vlada nastaviti proces evropskih integracija.

Hoće li se LSV naći u novoj pokrajinskoj vladi?

„U toj vladi u političkom smislu neće biti korektivnih faktora, odnosno, stranaka koje će garantovati da će ta vlada poštovati demokratska načela, reformisati državu i voditi Srbiju putem evrointegracija“, ocenio je Pajtić, dodajući da bi voleo da greši i da ga vreme demantuje.

On je najavio i da će nova pokrajinska vlada biti formirana za nekoliko dana, ali da u njoj više neće biti mesta za socijaliste, ako se na republičkom nivou priklone naprednjacima.

„Ukoliko SPS istraje u zamisli da načini politički „salto mortale“ i formira vladu sa Srpskom naprednom strankom, neće biti moguće učešće socijalista u pokrajinskoj vladi, niti bi takvo učešće bilo prihvatljivo većini građana Vojvodine“, istakao je Pajtić.

A komentarišući aktuelne nesporazume između DS i LSV u Vojvodini i u Novom Sadu, on je naveo i da „nakon poslednjeg raspleta u procesu formiranja republičke vlade još nije jasno da li će se LSV naći u novoj pokrajinskoj vladi“.

Naredni dani daće odgovor na to pitanje, poručio je Pajtić, navodeći da nema ambiciju da DS sam napravi parlamentarnu većinu u Vojvodini.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 30, 06, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *