Dačić: Danas razgovor sa Dinkićem

BEOGRAD: Mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić izjavio je da će danas razgovarati sa liderom Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađanom Dinkićem o programu i sastavu buduće vlade.

 

Dačić je novinarima, nakon održavanja Konjičke revije „Vidovdan 2012“, rekao da će se sa Dinkićem diskutovati i o porukama koje je doneo iz Brisela, gde je sa evropskim zvaničnicma razgovarao na skupu evropskih partija narodnjačke orjentacije.

Dačić je izrazio očekivanje da će naredih dana i zvanično biti zatvoren krug konsultacija grupacija partija okupljenih oko Socijalističke partije Srbije (SPS), Srpske napredne stranke (SMS) i URS-a.

„Razgovaraću i sa svima ostalima koji žele da razgovaraju, jer nije samo bitno da li će neko i formalno ući u parlamentarnu većinu, već želim da svi znaju kako planiram da radim i šta će biti i program i ciljevi nove vlade“.

On je najavio da neće razgovarati samo sa predstavnicima političkih partija već i sa drugim relevantnim društvenim institucijama jer, kako je dodao, vlada ne postoji samo zbog političara već zbog toga da bi uradila nešto za narod.

Upitan da li će razgovarati o podšci budućoj vladi i sa Demokratskom strankom Srbije (DSS), Dačić je rekao da stav DSS o evropskim integracijama „ne korespondira“ sa stavom buduće vlade, ali je ponovio da je spreman da razgovara sa svima.

Dačić je pozvao Demokratsku stranku (DS) da se izjasni o saradnji sa SPS-om u Vojvodini i podsetio da su socijalisti u istom danu kada je saopšteno da za SPS nema mesta u vojvođanskoj vlasti podržali kandidata DS za gradnonačelnika Novog Sada.

Prema njegovim rečima, vlast na nivou republike i lokalnom nivou ne mora da bude povezana i da to isto treba da važi i za Beograd.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 30, 06, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *