Bajkeri stigli u severni deo Kosovske Mitrovice

BEOGRAD: Humanitarni karavan od nekoliko hiljada motorciklista stigao je oko 19 sati u severni deo Kosovske Mitrovice, gde će večeras biti održan veliki huimanitarni rok koncert.

 

Građani sa severa Kosova izašli su i pozdravljali kolonu motorciklista dugu par kilometora, koja je na sever Kosova ušla preko administrativnog prelaza Jarinje.

Osim bajkera iz svih krajeva Srbije, sa njima su u Kosovsku Mitrovicu stigli i njihove kolege iz Crne Gore i Republike Srpske.

Motorciklisti sa svojim jakim mašinama, uz zvuke sirena i zaglušujuće turiranje motora, pozdravljali su građane na severu Kosova sa podignuta tri prsta.

Humanitarni karavan „Bajk rok misija 2012“ krenuo je oko podneva sa benzinske stanice „Zmaj 2“ „NIS Petrol“ u Beogradu ka Kosovskoj Mitrovici.

Tom prilikom predsednik „Harli Dejvidson kluba Srbija“ Milić Radević izjavio je da ka Kosovskoj MItrovici kreće oko 1.500 motociklista i da se očekuje da će, kada se usput priključe i bajkeri iz centralne Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, u Kosovsku Mitrovicu večeras stići njih oko 4.000.

Radević je istakao da je sa nadležnima na administrativnoj liniji sve dogovoreno i da je siguran da danas, kao ni prethodnih pet godina tokom održavanja te manifestacije, neće biti incidenata, jer bajkeri, kako je rekao, „ne idu na Kosovo da traže đavola, već da pruže podršku Srbima sa severa Kosova“.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 30, 06, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *