Crna Gora traži objašnjenje od Bi-Bi-Sija

PODGORICA: Ambasada Crne Gore u Velikoj Britaniji zatražila je danas ispravku i objašnjenje od uredništva britanskog Bi-Bi-Sija (BBC), zbog emisije u kojoj je Crna Gora okarakterisana kao mafijaška država.

 

U reagovanju Ambasade se navodi da je u emisiji Bi-Bi-Sija izneto niz neistinitih i neargumentovanih tvrdnji, a Crna Gora je okarakterisana kao mafijaška država, oslanjajući se isključivo na informacije dobijene od strane organizatora antivladinih protesta u Podgorici.

Iz crnogorske vlade je saopšteno da se u reagovanju Ambasade podseća da Crna Gora, prema različitim međunarodnim pokazateljima, ostvaruje napredak u praktično svim oblastima.

„Snažno se protivimo jednostranom i pristrasnom tonu čitavog izveštaja i načinu na koji je Crna Gora predstavljena kao mafijaška država jedino na osnovu informacija dobijenih od aktivnih učesnika, odnosno organizatora trenutnih antivladinih protesta“, navodi se u reagovanju.

U reagovanju Ambasade navodi se čitav niz primera kršenja kodeksa Britanskog regulatornog tela za elektronske medije „Ofcom“.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 01, 06, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *