Konstituisana Skupština Srbije, Nikolić polaže zakletvu u 14 sati

BEOGRAD: Novi saziv Skupšitne Srbije, izabran na parlamentarnim izborima 6. maja, konstituisan je danas verifikacijom svih 250 poslaničkih mandata.

 

Poslanici su nakon potvrđivanja mandata položili zakletvu koja glasi: „Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi“.

Trnavčević: Za preporod potrebni sreća, nada i energija

Sednicom će do izbora rukovodstva parlamenta predsedavati najstariji poslanik – Zaharije Trnavčevič iz „Preokreta“, kome će u radu pomagati najmlađi poslanici sa četiri liste koje su dobile najveći broj mandata i sekretar parlamenta.

Želim da vas opomenem da je skupština u sledeće četiri godine pozvana da dogovorom svih nas nađe rešenje da se Srbijom bolje upravlja, poručio je danas poslanicima predsedavajući konstitutivne sednice nove Skupštine Srbije Zaharije Trnavčević.

Trnavčević, koji kao najstariji poslanik predsedava sednicom do izbora novog rukovodstva parlamenta, čestitao je na položenoj zakletvi parlamentarcima i podsetio ih da su svi zajedno 6. maja izabrani i da su dobili poverenje građana da rade na uredivanju javnih poslova, odnosa države i građana i da se posvete najvažnijim pitanjima od kojih zavisi sudbina Srbije.

Srbija je, kako je rekao, ovog časa u teškim nedaćama, pritisnuta nezaposlenošću, siromaštvom i beznađem, budući da veliki broj ljudi ne veruje u preporod.

„Želim da vas opomenem da je skupština u sledeće četiri godine pozvana da dogovorom svih nas nađe rešenje da se Srbijom bolje upravlja. Mi smo zemlja lepih mogućnosti i ukoliko porobudimo nadu i eneregiju možemo da se nadamo da ćemo savladati nedaće koje nas pritiskaju“, poručio je Trnavčević.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 31, 05, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *