IN MEMORIAM LASLO PETE 1950. – 2012.

U Temerinu je preminuo Laslo Pete, stonoteniski radnik i međunarodni sudija. Rođen je 25. februara 1950. godine u Temerinu.

 

Osnovnu školu završio je u Temerinu, srednju mašinsku u Adi, diplomirao je na Fakultetu za tehničko obrazovanje u Novom Sadu. Kao nastavnik tehničkog obrazovanja radio je prvo u Gimanziji u Senti, zatim kao novinar u unutrašnjo-političkoj redakciji u Mađarsou, bio je i vodič Panonija tursa za Istočnu Evropu.
Neobično vredan, odgovoran, nadasve uporan Laslo Pete, zaljubljenik u sport, pre svega ping pong, vraća se u Temerin. Zapošljava se u OŠ Petar Kočić i Imre Kokai. Slobodno vreme, zajedno sa bratom Imreom, i drugim entuzijastima posvećuju razvoju muškog i ženskog stonoteniskog kluba. Rad sa školskom decom je u prioritetu. Bio trener, vozač, predsednik, sudija. Sjajne generacije stonotenisera i stonoteniserki Temerina iznikle su na Sportskim olimpijadama školske omladine Vojvodine.
Laslo Pete je tvorac ženskog stonoteniskog kluba FKL Temerin, koji je od 1994. do 1998. godine bio petostruki šampion Savezne republike Jugoslavije, uspešno se takmičio u Ligi šampiona – što ni jednom sportskom kolektivu u opštini nije uspelo. Dobitnik je više društvenih i sportkih nagrada.
Teška bolest zaustavila ga je u 62. godini života, kada je najviše mogao i hteo.
Sahrana Lasla Petea je u subotu 12. maja u 15 časova na Zapadnom groblju u Temerinu.

Autor: Mile Milojević
Datum: 11, 05, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *