O ratnim zločinima nad Srbima ni reči povodom "Bljeska"

ZAGREB: U Okučanima u zapadnoj Slavoniji, u prisustvu visokih zvaničnika, danas je održana centralna manifestacija povodom obeležavanja 17 godina od operacije „Bljesak“, koja je prouzrokovala egzodus 15.000 Srba koji su napustili Hrvatsku, o čemu kao i zločinima hrvatskih snaga nad Srbima nije bilo ni reči.

 

„Bljesak, Oluja i reintegracija hrvatskog Podunavlja potporni su stubovi današnje hrvatske države“, rekao je u Okučanima predsednik Hrvatskog sabora Boris Šprem.

On je istakao da su „visoka profesionalnost hrvatskih branilaca i doslednost hrvatskih građana u očuvanju mira, slobode, demokratije i osnovnih ljudskih prava i bili hrvatska ulaznica, najpre u NATO, a onda i u EU“.

“Zbog toga je obaveza svih hrvatskih građana da čuvaju dostojanstvo rata 90-ih i hrvatskih branilaca i da nikada nikom ne dozvole da njima manipulišu”, rekao je Šprem.

On je rekao da je Bljesak, „zato što je bila pravedna, oslobodilačka i odbrambena operacija, bila osuđena na uspeh“.

„Bljesak je ujedno bio i prelomna tačka Domovinskog rata, koja je uverila međunarodnu zajednicu u pravednost i legitimnost hrvatskih ciljeva, kao i svu pogubnost Miloševićeve agresorske politike“, rekao je šef Sabora.

On je bio i jedini iz državnog vrha, jer su predsednik Hrvatske Ivo Josipović i premijer Zoran Milanović poslali svoje izaslanike načelnika Glavnog štaba Hrvatske vojske Dragu Lovrića i ministra odbrane Antu Kotromanovića.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 01, 05, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *