Blokirani putni pravci

Kako prenosi RTV blokiran je most na Tisi kod Žablja, propuštaju se samo kola hitne pomoći pa se sa obe strane mosta formirala kolona automobila i teretnih vozila, od kojih se mnogi vraćaju kako bi alternativnim pravcima nastavili putovanje.




 

Foto: Titel, 26. april 2012. Mapa blokiranih puteva

 

Blokiran je put od Novog Sada ka Čeneju, čime je stvorena duga kolona vozila. Blokiran je i put od Sremskih Karlovaca do Petrovaradina, između Inđije i Stare Pazove.

Nezadovoljni poljoprivrednici blokirali su traktorima i prilaze autoputu Beograd – Subotica kod Kovilja, tako da je iz smera Šajkaša onemogućeno uključenje vozila na autoput ali se sprečava isključivanje rekao je Tanjugu predstavnik poljoprivrednika iz Titela Miroslav Bojanić.

Na području Subotice su blokirane sve priključnice autoputu E-75 (na koridoru 10), kao i putevi Subotica -Bačka Topola kod Starog Žednika, Bačka Topola – Senta, Subotica-Kelebija i Subotica-Sombor. Kako javlja naš reporter, poljoprivrednici na ovim pravcima propuštaju vozila na po 15 minuta svakog sata.

Neprohodan je i put na izlazu iz Bačke Palanke prema Novom Sadu, gde je u blokadi učestvuje nekoliko destina zemljoradnika sa svojim traktorima.

U blokadi je i putni pravac Bački Petrovac – Odžaci, kod skretanja za Maglić, kao i sam Maglić, gde su poljoprivrednici sa oko 25 traktora odlučni da ostanu sve do ispunjenja njihovih zahteva.

Sa 50-ak traktora blokiran je ulaz u Čentu, propuštaju se samo hitni slučajevi i učenici, dok je policija kod Perleza zaustavila saobraćaj zbog čega je stvorena veća kolona vozila. Put Vrč – Zrenjanin je u prekidu kod Konaka.

Nezadovoljni poljoprivrednici blokirali su i puteve Sremska Mitrovica – Kuzmin, Pećinci – Surčin, Bela Crkva – Vršac, kao i put Silbaš – Bački Petrovac.

Neprohodan je i put Šid – Tovarnika ka granici sa Hrvatskom. Blokade su i na putu Novi Sad – Šabac kod Rume, kao i most na Savi kod Šapca.

Poljoprivrednici su oko 11 časova blokirali ulaz u selo Starčevo iz pravca Pančeva (kod rafinerije). Blokirana je i ulica Dimitrija Tucovića kod vodne zajednice, u blizini mosta preko Tamiša, ali se saobraćaj prema Beogradu na starom putu odvija normalno. Blokiran je i Jabučki put kod pumpe „Almeks“, pa se građanima koji idu prema Novom Sadu savetuje da koriste autoput.

Kako navodi jedan od organizatora protesta poljoprivrednika Miroslav Ostojić blokirani su sledeći gradovi: Subotica sa 100 traktora, Pančevo sa 500, Titel sa 180, put Titel-Perlez sa 70 traktora. U blokadi su: Savino Selo kod Vrbasa kao i Šid, Inđija i Stara Pazova. Predsednik Asocijacije poljoprivrednika iz Sonte Zoran Arsić je rekao da će se do sutra u vezi moguće radikalizacije protesta čekati upustva Asocijacije iz Subotice.

U Policijskoj upravi Sombor rečeno je za Radio Novi Sad da nema traktorskih blokada na putevima u Zapadnobačkom okrugu. Traktori su postavljeni pored puteva u Sivcu, Kuli i Sonti, ali se saobraćaj odvija nesmetano. Svi traktori obeleženi su kako se među poljoprivrednike ne bi ubacili provokatori kao u prethodnom protestu. Jedan od organizatora protesta Miroslav Ivković dodaje da propuštaju sve hitne slučajeve, policiju, vojsku i vozila hitne pomoći.

U Šumadiji su blokirani putevi Kragujevac-Topola i Rača-Cerovac.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 25, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *