Prvomajske promocije Pasuljijade

TEMERIN: Prijave za 8. Bin festival-Pasuljijadu u Temerinu dobro napreduju, jer je broj ekipa učesnika ograničen. Predstojeći praznici biće iskorišćeni za promociju ove manifestacije na Paliću, Fruškoj Gori i Adi Ciganliji.

 

„BEAN festival“ se već tradicionalno održava prvog vikenda juna na temerinskom Vašarištu, ove godine je to od 1. do 3. juna. Prijave su počele 1. aprila u novootvorenom Info centru koji se nalazi u Suvenirnici u centru Temerina.
Kotizacija za takmičenje u kuvanju pasulja iznosi 4.000,00 dinara. Očekuje se više od 300 ekipa iz 12 zemalja. I ove godine biće pripremljeno i deljeno 3.000 porcija pasulja.
Organizator obezbeđuje sto i klupe za osmočlanu ekipu, natkriveni prostor od 9 kvadratnih metara, drva za loženje i poklon – paket.
I ove godine učesnike takmičenja i posetioce očekuju veliki koncerti na otvorenom. U petak, l. juna najavljen je rok spektakl, a u subotu će se predstaviti kulturno umetnička društva iz Vojvodine sa gostima iz Ukrajine, BiH i Mađarske.
Pripremljeni su i drugi sadržaji za posetioce: izložbe jela od pasulja, izložbe cveća i vina, dečije priredbe i nagradna igra za posetioce. Šansa da se prošetate pravim „Etno sokakom“ i zasladite u „Slatkoj ulici“. Možete i da se oprobate u najmaštovitijim „Ravničarskim igrama“ – da budete „Panonski mornari“ ili „Vojvođanski kenguri“ i osvojite vredne nagrade.
Konferencija za štampu povodom 8. Međunarodnog Bin festivala biće održana u petak, 27. aprila u 13 časova na vinskom salašu „Vindulo“ u Temerinu.

Autor: Redakcija
Datum: 25, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *