Nastavljeno suđenje osumnjičenima za nameštanje meča Mladost – Vojvodina

NOVI SAD: O nameštanju rezultata u srpskom fudbalu puno se govori u svetu, i kod nas. Nedavne optužbe Međunarodnog udruženja profesionalnih fudbalera na račun stanja u srpskom fudbalu nisu imale veliki odjek, a ni tradicionalna sporost domaćih sudova ne doprinosi rasvetljenju spornih utakmica i transfera. Rasprava u novosadskom sudu o tome da li je utakmica između Mladosti iz Lučana i Vojvodine bila nameštena ušla je u četvrtu godinu. Glavni pretres danas je prekinut i biće nastavljen početkom septembra.

 

Sporna utakmica između Mladosti i Vojvodine odigrana je u decembru 2007.godine i završena je minimalnom pobedom Novosađana zahvavljujući tome što glavni sudija nije svirao penal za domaćine pri rezultatu 0:0.

U optužnici se navodi da je dan uoči utakmice, Ratko Butorović, tadašnji predsednik Upravnog odbora Vojvodine sa Milanom Čabrićem uz posredstvo Gorana Kovačića, ponudio mito od tri hiljade evra glavnom sudiji Mihailu Jekniću i pomoćniku Borislavu Kašanskom.

Butorović i dalje tvrdi da je novac pozajmio sudiji, da mu je pozajmica vraćena, te da je ceo slučaj namešten. Sva petorica, pred Višim sudom negirali su navode optužnice.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 24, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *