Plavo-beli promašili penal, ali nastavili seriju bez poraza

KAĆ: OFK „Jugović“ (Kać) – FK „Jedinstvo“ (St. Pazova) 0 : 0

KAĆ: Sportski centar „Siget“, gledalaca: 250; glavni sudija: Jovica Jerilović (Apatin), pomoćne sudije: Vladimir Čičić i Bojan Ivanišević (oba iz Odžaka), delegat FSV: Rade Bjelan (Crvenka); žuti kartoni: Radoslav Grozdić, Stojan Đukić, Miroslav Živanov (OFK „Jugović“), Dragan Ogrizović, Đorđe Šuša, Jovan Dukić, Branislav Vujčić („Jedinstvo“).
OFK „JUGOVIĆ“: Nebojša Suvara, Radoslav Grozdić (od 75. Mićo Miljanić), Branislav Kljajić, Miroslav Živanov, Vid Kizić, Vladimir Antonić, Nemanja Đorđević, Stojan Đukić, Zdravko Savić (od 75. Vladimir Milić), Nenad Nikolić, Darko Srdić (od 60. Slobodan Terzić).
FK „JEDINSTVO“: Lazar Jovišić, Darko Knežević, Pavle Zekanović, Branislav Vujičić, Đorđe Šuša, Jovan Dukić, Nenad Dragin, Dragan Ogrizović, Aleksandar Erceg (od 80. Milan Guša), Predrag Pejčinović, Nikola Žakula.
U pravoj prvenstvenoj utakmici, bez mnogo šansi i bez golova, ali borbenoj, zanimljivoj i do kraja neizvesnoj, vrlo dobre ekipe OFK „Jugovića“ i „Jedinstva“ iz Stare Pazove podelile su bodove. Pazovčani su se na „Sigetu“ predstavili u zaista lepom svetlu, kao najbolja ekipa koja je u ovom prvenstvu gostovala u Kaću, u svakom pogledu opravdavši ambicije za plasman u viši rang takmičenja. Sa druge strane, „plavo-beli“ su u prvom poluvremenu u potpunosti parirali renomiranom rivalu, da bi u nastavku bili za nijansu bolji i za korak bliži osvajanju čitavog plena, ali su na kraju, nakon promašenog penala, morali da se zadovolje remijem.
Čitavih prvih 45 minuta proteklo je u ravnopravnoj igri, u kojoj su jedinu pravu priliku imali gosti u 22. minutu, kada je nakon centaršuta sa desne strane Aleksandar Erceg iz blizine tukao glavom tik iznad prečke. Sa druge strane, Kaćani su imali nekoliko takozvanih „polušansi“ preko Zdravka Savića, Darka Srdića i Miroslava Živanova, ali je odbrana „Jedinstva“ uvek na vreme otklanjala opasnost.
U drugom delu „tobdžije sa Sigeta“ su dodale gas, diktirale tempo i pomerile igru bliže protivničkom šesnaestercu. Između ostalog, Nemanja Đorđević i Stojan Đukić su u dva navrata opasno šutirali sa distance, a Zdravko Savić je negde sa „peterca“ iz gužve glavom šutirao pored gola. Konačno, u 65. minutu Vladimir Antonić se odlučio na šut sa dvadesetak metara, Jovan Dukić je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a sudija Jovica Jerilović je pokazao na belu tačku. Izvođač najstrože kazne Zdravko Savić snažno je šutirao u desni donji ugao protivničkog gola, ali se sjajni internacionalac Lazar Jovišić bacio koliko je dug i uspeo da odbrani penal. Domaćim fudbalerima je trebalo nekoliko minuta da se, nakon ovog promašaja, vrate u utakmicu, da bi opet zaigrali ofanzivnije, a protivnika su posebno pritisnuli u finišu, kada se i štoper Vid Kizić sve češće priključivao napadu, ali su Pazovčani uspeli da se odbrane i osvoje zlata vredan bod u borbi za drugo mesto i učešće u baražu za popunu Srpske lige grupa Vojvodina. 

Sa druge strane, i pored toga što su bili bliži pobedi, Kaćani takođe moraju biti zadovoljni uknjiženim bodom, tim pre što su pokazali da mogu da igraju ravnopravno, a u pojedinim momentima čak i da nadigraju i najkvalitetnije ekipe u ovom stepenu takmičenja. Takođe, remijem sa „Jedinstvom“, „plavo-beli“ su produžili sjajnu seriju bez poraza na osam uzastopnih utakmica, uz dodatnu informaciju da su u poslednjih jedanaest prvenstvenih mečeva samo jednom poraženi, i to jesenas, 20. novembra u Rumi.
Na kraju, moramo napomenuti da se na ovom meču posebno istakla odbrana „tobdžija sa Sigeta“, koja je odigrala toliko kvalitetno da golman Nebojša Suvara za čitavu utakmicu nije morao, bukvalno, ni jednom ozbiljnije interveniše. Na bokovima su Radoslav Grozdić i Nenad Nikolić vodili (i dobijali!) velike bitke protiv kvalitetnih rivala, a u „centrali“ su Vid Kizić i Branislav Kljajić (na slici) sve konce držali u svojim rukama (odnosno nogama…). 

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 19, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *