Sindikat zaposlenih u zdravstvu održao protest

BEOGRAD: Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije održao je danas protest na Trgu Nikole Pašića, zahtevajući poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih, a okupljenima se obratio i ministar Zoran Stanković, istakavši da je većina njihovih zahteva već ispunjena.

 

U svojim zahtevima, predstavnici tog sindikata su zatražili potpisivanje kolektivnog ugovora za sve zaposlene u zdravstvu na teritoriji Republike, kao i izmenu Uredbe o koeficijentima za obračun plata.

Stanković: Neće biti smanjenja plata

Ministar zdravlja Stanković je rekao okupljenima da je većina zahteva sindikalaca usvojena, kao i da neće biti smanjenja plata zaposlenima niti otpuštanja radnika.

„Plate neće biti smanjivane nikome ko ispuni normu, a ako je neko prebaci dobiće adekvatno povećanje. Nećemo dopustiti da doktor koji ima dve operacije i doktor koji izvrši 200 intervencija imaju istu platu“, kazao je Stanković okupljenima.

Protiv uredbe o kolektivnom koeficijentu

Predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije Zoran Savić izjavio je da će taj sindikat pozvati sve zdravstvene ustanove u Srbiji da 25. aprila stupe u štrajk, ukoliko Vlada Srbije ne odustane od primene uredbe o korektivnom koeficijentu.

Savić je rekao da će reprezentativni sindikati sutra početi pregovore sa predstavnicima Ministarstva zdravlja, kojima su danas predati zahtevi.

Sindikat lekara i farmaceuta nastavlja štrajk

Članovi Sindikata lekara i farmaceuta Srbije (SLFS) nastavili su danas štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada, a Sindikat zaposlenih zdravstvu i socijalnoj zaštiti najavio je da će danas organizovati protest zbog, kako navode, lošeg materijalnog i socijalnog položaja zaposlenih u toj oblasti.

Predsednik SLFS dr Dragan Cvetić rekao je da poštovanje minimuma procesa rada podrazumeva ukazivanje lekarske pomoći trudnicama, deci, starijim ugroženim licima i hitnim slučajevima.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 19, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *