Ističe rok za podnošenje predsedničkih kandidatura

BEOGRAD: Rok za podnošenje kandidatura za učešće na izborima za predsednika Srbije ističe danas u ponoć, a do sada je Republička izborna komisija (RIK) proglasila osam predsedničkih kandidata.

 

RIK je do sada proglasio osam predsedničkih kandidata – lidera Demokratske stranke Borisa Tadića, lidera Socijalističke partije Srbije Ivicu Dačića, lidera Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunicu i Zorana Stankovića koga su predložili Ujedinjeni regioni Srbije.

Proglašene su i kandidature Jadranke Šešelj koju je predložila Srpska radikalna stranka, lidera Liberalno demokratske partije i „Preokreta“ Čedomira Jovanovića i predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića.

RIK je usvojio i predsedničku kandidaturu Vladana Glišića iz pokreta Dveri.

RIK je juče naložio grupi građana „Pokret radnika i seljaka“ da u roku 48 sati dostave još 1.044 potpisa za kandidaturu Zorana Dragišića za učešće na izborima za predsednika Srbije 6. maja.

U subotu je predata i predsednička kandidatura muftije Muamera Zukorlića, a za nedelju je najavljena predaja kandidature Ištvana Pastora iz Saveza vojvođanskih Mađara.

Listu kandidata za izbor predsednika Republike, RIK treba da utvrdi najkasnije 20. aprila i da je objavi u „Službenom glasniku“ najkasnije 21. aprila.

Redni broj kandidata za predsednika Srbije na listi biće utvrđen žrebom 20. aprila u 19.15 u zgradi Skupštine Srbije. 

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 15, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *